Sfaturi culinare

#vin #sfaturi culinare #pahare vin #pahare # accesorii vin

Pahare si accesorii pentru vin utile in orice bucatarie

Toamna este momentul perfect pentru a investi in pahare si accesorii pentru vin. Serveste vinul de toamna in pahare noi, elegante sau ia in consideratie achizitionarea unui decantor. Iata cateva accesorii pentru vinuri utile in orice bucatarie.

Paharele de vin

Paharele de vin nu costa mult si reprezinta o investitie pe termen lung. Pe piata exista multe modele de pahare pentru vin alb, vin rosu si vin roze.

Paharele de vin alb si cele de vin roze sunt mai mici ca dimensiune, au picior, iar vinul se toarna in asa fel incat sa umple pana la 75% din pahar. Vinul roze si vinul alb se consuma reci.

Paharele de vin rosu sunt voluminoase, tot cu picior, unele dintre ele avand cupe mari, care nu se umplu decat pe sfert.

Avantajul paharelor de vin este ca acestea pot fi cumparate la bucata, in seturi si chiar in pachete in care se afla si alte accesorii pentru vin.

Decantorul de vin

Decantorul este un recipient util pentru vinul rosu. Acesta poate fi aerat in decantor inainte de a fi servit, iar recipientul poate fi folosit si pe post de carafa, la turnarea vinului. Un decantor de calitate nu costa mai mult de 40 lei.

Termometru electronic pentru vinuri

Vinurile se consuma la o anumita temperatura, in functie de tipul acestora, vinurile se pastreaza la cel putin 2-30 grade Celsius sub temperatura de consum. Odata turnat in pahare, temperatura vinului incepe sa creasca. O data la cateva minute, aceasta temperatura poate urca cu 15-20 grade. De aceea, este bine sa ai un termometru electronic pentru vinuri.

Un astfel de aparat dispune de afisaj LCD, permite schimbarea unitatii de masura din Celsius in Fahrenheit si are un minighid cu temperaturile optime pentru cele mai cunoscute vinuri. Un astfel de produs costa in jur de 80 lei.

Dopuri pentru sticlele de vin

O sticla de vin desfacuta poate fi consumata in termen de aproximativ 3 zile. Pentru a pastra cat mai bine vinul ramas in sticla, este important sa folosesti un dop bun. Pe piata exista dopuri special create pentru sticlele de vin. Modelele moderne de dopuri au si picurator de tip pipeta, indeplinind astfel doua functii. Un dop cu pipeta pentru vinuri costa in jur de 10 lei.

Foto: pagespringsbandb.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete