Sfaturi culinare

#branza #Pecorino Romano #branza italieneasca

Pecorino Romano, o branza italieneasca delicioasa

Pe vremea Imperiului Roman, Pecorino Romano era o branza care facea parte din dieta legionarilor. Astazi, Pecorino Romano este una dintre cele mai vechi si mai apreciate produse traditionale ale Italiei. A sosit momentul sa introduci in alimentatia ta o branza de foarte buna calitate, produsa in regiunile verzi din Lazio si Sardinia.


Ce este branza Pecorino Romano


Pecorino Romano este o varianta de branza Pecorino, aceasta din urma fiind creata in special in sudul Italiei. Branza este produsa din lapte de oaie in Lazio si Sardinia. Pecorino Romano este o branza DOC, simbol al calitatii garantate si controlate de guvernul italian.

Pecorino Romano este o branza tare, cu forma rotunda, maturata cel putin 6 luni, produsa 100% din lapte de oaie. Produsul se distinge de alte branzeturi prin aroma sa usor sarata.

Cand cumperi branza Pecorino Romano, verifica marca pe pachet pentru a te asigura ca este produsul original. Adevarata branza Pecorino Romano este alba in interior, cu accente usor galbene, invelita intr-o coaja de culoarea granitului. Pentru a se pastra in stare buna, depoziteaza branza in frigider in ambalajul ei original.


Cum folosesti Pecorino Romano in alimentatie


Unul dintre cele mai cunoscute preparate italienesti in care se foloseste branza Pecorino Romano il reprezinta spaghetti alla carbonara.

Pecorino Romano poate fi folosita ca branza de masa sau ca branza rasa pentru diverse preparate. In cazul branzei rase, este bine sa se foloseasca un produs maturat mai mult de jumatate de an. Pentru branza de masa, potrivita pentru gustari reci, produsul se matureaza cam 6 luni.

La finalul unei mese, Pecorino Romano poate sa faca parte dintr-un platou cu branzeturi si fructe. Serveste aceasta branza ca desert cu pere, paine crocanta si un pahar de vin rosu.

Acest tip de branza este potrivit si in sandwich-uri, la paste, cu legume facute la abur si chiar in orez.

Incearca o reteta de sos pentru paste cu branza Pecorino Romano, rosii, usturoi si busuioc.

Sursa foto: albanesi.it
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare