Sfaturi culinare

#The Secret Ingredient #electrolux #octombrie #scoici

Platforma "The Secret Ingredient" de la Electrolux aduce inspiratia culinara in bucataria ta

Daca doresti sa afli secretele bucatarilor renumiti, platforma The Secret Ingredient lansata de Electrolux este locul unde trebuie sa cauti. Platforma iti va propune, in fiecare luna, un nou ingredient si trucuri profesionale, pe care le poti aplica la tine acasa.

 

Prin intermediul platformei The Secret Ingredient, Electrolux ofera trucuri, tehnici, sfaturi si retete primite de la chefi recunoscuti la nivel international sau consumatori pentru a aduce in casele oamenilor nu doar echipamente profesionale adaptate uzului casnic, ci si informatii pentru experiente culinare complete.

Scoicile - ingredientul secret al lunii octombrie

Scoicile fac parte din familia molustelor bivalve, impreuna cu stridiile si midiile. Acestea au fost consumate inca din cele mai vechi timpuri si folosite de catre populatiile indigene din America de Nord ca moneda.

Foarte sarace in grasimi si bogate in fier, vitamina B12 si proteine, scociile sunt foarte benefice organismului. Acestea au un aport mai mare de proteine decat carnea de vita macra, 100 g de scoici asigurand peste jumatate din necesarul zilnic de proteine recomandat unui adult, spre deosebire de carnea de vita care asigura doar 28%. Mai mult decat atat, doar 6 grame de scoici asigura 100% din doza zilnica recomandata de vitamina B12. De asemenea, scoicile sunt foarte bogate in minerale sanatoase precum seleniu, zinc, magneziu si potasiu.

Scoicile pot fi recoltate si consumate pe tot parcursul anului. Ele pot fi consumate crude, prajite, coapte sau fierte in abur in cuptorul CombiSteam de la Electrolux pana li se deschid cochiliile. Mai mult decat atat, ele pot fi preparate in vin alb pentru un plus de savoare.

Descopera ingredientul lunii pe //www.electrolux.ro/pagini-generale/Promotii/Ingredientul-Secret/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului