Sfaturi culinare

#sosuri #sfaturi culinare #dressing #dressing salate

Ponturi pentru un dressing delicios in salatele tale de vara

Un dressing reusit transforma o salata oarecare intr-o revelatie culinara. Vara, salatele au sosuri gustoase, pe baza de uleiuri fine si plante aromatice. Afla cateva ponturi pentru a face un dressing delicios.

Majoritatea salatelor de vara au multe legume si verdeata. Insa fara un sos gustos, preparatul pare fad. Pregateste un dressing natural, cu putine calorii.


Ingrediente pentru dressingul salatei de vara


Daca folosesti branza in prepararea sosului, alege una usoara (ricotta), de preferinta dietetica. In jur de 2 lingurite de branza sunt suficiente pentru o portie.

Foloseste un ulei de masline extravirgin, presat la rece. Acesta este una dintre cele mai sanatoase grasimi pentru salatele de vara. Alte uleiuri potrivite sunt cel de nuci, canola sau avocado. Uleiul se foloseste simplu sau in diverse combinatii. Cea mai cunoscuta combinatie este cu otet simplu sau balsamic. La 3 linguri de ulei pune 1 lingura de otet.

La sosul pentru salata se mai poate folosi iaurt grecesc, degresat. Nu uita de sucul de lamaie, usor si acrisor, ideal pentru salatele de vara.


Dressing pentru salata greceasca


Salata greceasca este usor de facut si necesita ingrediente prezente si in bucataria romaneasca. Sosul unei salate grecesti este foarte simplu. Trebuie sa combini uleiul de masline extravirgin cu usturoi, suc de lamaie, oregano, sare si piper. Sosul se amesteca foarte bine si se toarna peste ingredientele salatei. In unele retete se foloseste si otet balsamic.

 

Dressing pentru salata Caprese


Salata Caprese este unul dintre cele mai simple si mai elegante preparate din bucataria italieneasca. Tot ce ai de facut este sa torni putin ulei de masline extravirgin peste branza si rosii, apoi sa adaugi sare si piper dupa gust.

Pentru un contrast cromatic, foloseste si otet balsamic, insa acesta nu face parte din reteta originala. In unele cazuri se pune sare kosher si piper negru proaspat macinat. Este important sa adaugi uleiul in ultimul moment, altfel preparatul isi strica gustul.


Dressing pentru salata bulgareasca


Salata bulgareasca (Shopka) este una dintre preferatele romanilor, iar acestia o servesc cu placere in timpul vacantelor la vecini. Pentru dressingul de salata, pune intr-o punga ulei de floarea-soarelui, sare, piper si otet. Inchide punga si agita bine, pentru omogenizare. Toarna sosul peste legume si tine salata la frigider pana cand va fi servita. Adauga branza rasa in ultimul moment.

Sursa foto: damyhealth.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului