Sfaturi culinare

# pozitie oua #oua frigider #oua

Pozitia corecta in care trebuie tinute ouale in frigider. Sigur nu stiai asta

Cele mai multe persoane tin ouale in frigider, pe raftul special. Cu toate acestea, putine persoane stiu insa ca acest obicei este gresit si, mai importanta decat temperatura, este pozitia in care trebuie depozitate ouale.

 

Cum se depoziteaza corect ouale

Dupa ce sunt luate din cuibar, ouale pot fi pastrate pentru aproximativ 20 de zile intr-un loc racoros. Acestea trebuie puse cu varful in jos, astfel incat camera de aer de la baza oului sa nu fie presata asupra galbenusului, care se va conserva intact si mai multa vreme.

Ouale nu trebuie tinute pe usa frigiderului

Ouale incep sa isi piarda din proprietati, imediat ce au fost ouate, deoarece apa se evapora prin coaja, albusul devine din ce in ce mai putin ferm, iar membrana care inconjoara galbenusul se sparge mai usor.

De asemenea, daca obisnuiesti sa tii ouale pe usa frigiderului, trebuie sa stii ca nu este cea mai buna optiune. Asa cum am mentionat, ele au nevoie de o temperatura constanta, iar daca le tii pe raft, temperatura scade de fiecare data cand deschizi frigiderul. Cel mai bine este sa tii ouale in interiorul frigiderului, si nu pe usa.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare