Sfaturi culinare

#reteta bunicii #prajitura cu gem de prune #gem de prune #deserturi #prajituri

Prajitura cu gem de prune. Reteta bunicii

Iti amintesti prjiturile cu gem de prune preparate de bunicii nostri? Este o reteta pe cat se simpla, pe atat de gustoasa. Iata cat de usor se prepara!

Ingrediente pentru prajitura cu gem de prune

  • 2 oua
  • 100g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 100ml ulei de floarea soarelui
  • 300g faina pentru prajituri
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 borcan gem de prune sau magiun

Cum se prepara prajitura cu gem de prune

Tapeteaza o tava cu hartie de copt si preincalzeste cuptorul la 180oC.

Intr-un castron se cerne faina si se adauga sarea si praful de copt peste aceasta. Se amesteca bine.

Intr-un bol pentru mixer adauga ouale, zaharul, coaja de lamaie si esenta devanilie, si mixeaza bine pana cand zaharul se topeste. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul in trei reprize, amestecand totul foarte bine la viteza cat mai mare.

Se incepe apoi incorporarea fainii. Vei obtine un aluat nelipicios. Se opreste o parte din aluat pentru a decora prajitura la suprafata, iar restul se intinde si se aseaza pe fundul tavii. Deasupra se intinde bine gemul.

Restul de aluat se intinde bine si se taie bucatele, care apoi se imprastie la suprafata tavii. Daca ai suficienta rabdare poti taia aluatul fasii pentru a forma un grilaj.

Coace prajitura timp de 25-30 de minute, la foc mediu. Lasa prajitura sa se raceasca foarte bine inainte de a o taia.

Sursa foto: kfetele.ro  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului