Ingrediente pentru prajitura cu gem de prune
- 2 oua
- 100g zahar
- coaja de la o lamaie
- 1 fiola esenta de vanilie
- 100ml ulei de floarea soarelui
- 300g faina pentru prajituri
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
- 1 borcan gem de prune sau magiun
Cum se prepara prajitura cu gem de prune
Tapeteaza o tava cu hartie de copt si preincalzeste cuptorul la 180oC.
Intr-un castron se cerne faina si se adauga sarea si praful de copt peste aceasta. Se amesteca bine.
Intr-un bol pentru mixer adauga ouale, zaharul, coaja de lamaie si esenta devanilie, si mixeaza bine pana cand zaharul se topeste. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul in trei reprize, amestecand totul foarte bine la viteza cat mai mare.
Se incepe apoi incorporarea fainii. Vei obtine un aluat nelipicios. Se opreste o parte din aluat pentru a decora prajitura la suprafata, iar restul se intinde si se aseaza pe fundul tavii. Deasupra se intinde bine gemul.
Restul de aluat se intinde bine si se taie bucatele, care apoi se imprastie la suprafata tavii. Daca ai suficienta rabdare poti taia aluatul fasii pentru a forma un grilaj.
Coace prajitura timp de 25-30 de minute, la foc mediu. Lasa prajitura sa se raceasca foarte bine inainte de a o taia.
Sursa foto: kfetele.ro