Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #toamna #anason # retete toamna

Preparate gustoase cu anason pentru toamna

Anasonul este un condiment atractiv prin culoare, forma si aroma. Steluta de anason este folosita in mancaruri reci, tocanite, bauturi calde, deserturi si multe alte preparate.


Rolul anasonului in bucatarie


Anasonul este un condiment folosit in preparatele de tipul slow food, in special in bucataria chinezeasca. In bucataria indiana, anasonul se foloseste in tocanite si in mancaruri picante. Anasonul este un ingredient important in prepararea compoturilor si gemurilor. Foloseste acest condiment in bauturi calde, de iarna, facute in casa, in gustari si deserturi pentru copii.

Ingredientul este apreciat pentru proprietatile sale antibacteriene, antifungice si sedative.


Retete cu anason


Anasonul este un ingredient exceptional in bauturile calde, specifice anotimpului rece. Incearca o reteta de cafea cu ciocolata si anason. Pentru acest preparat, ai nevoie de extract de anason, scortisoara si cuisoare.

Daca vrei sa incerci ceva inedit, fa un desert clafoutis cu smochine si anason. Preparatul se face cu smochine, migdale, miere si vanilie si este un desert inedit, potrivit pentru zilele reci.

Fructele la cuptor, cu mirodenii, sunt unele dintre cele mai gustoase deserturi pentru sezonul rece. Incearca o reteta de gutui coapte. Acestea pot fi servite ca atare sau cu o crema mascarpone.

Anasonul este adesea folosit in retetele de vin fiert, alaturi de alte condimente precum nucsoara si scortisoara. Incearca o varianta germana de vin fiert, gluhwein. Acesta se face pe baza de citrice si diverse condimente.

Pentru cei mici, o gustare cu fructe este intotdeauna binevenita. Pregateste-le copiilor cateva portii de mere cu iaurt si condimente. Desertul este simplu de facut, arata foarte bine si este deosebit de gustos si parfumat datorita ingredientelor speciale.

Anasonul este un condiment potrivit si pentru prajituri. Fa o prajitura speciala, din firimituri de gutui. Pentru acest preparat ai nevoie de ingrediente simple: fructe, anason, scortisoara, faina, unt si zahar. Serveste aceasta prajitura cat este inca putin calda.

Sursa foto: organic.soo.co.in
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare