Sfaturi culinare

#banane #retete #retete banane #preparate banane

Preparate pe care le poti face cu banane

Dulci si moi, bananele sunt fructe satioase pe care le poti folosi in prajituri, salate si bauturi. Bananele contin vitamina C, vitamina B6, magneziu, fibre si potasiu. Preparatele cu banane sunt pe gustul copiilor, sunt hranitoare si usor de gatit. Iata cateva preparate pe care le poti face cu aceste fructe.

Salata de fructe de padure si banane

Salata de fructe de padure si banane este un desert colorat si racoritor, din fructe proaspete. Bananele si fructele de padure vor fi pe placul copiilor. Inainte sa servesti preparatul, pune-l la rece. Aceasta salata de fructe se potriveste cu inghetata de vanilie.

Shake cu cocos, banane si capsuni

Daca vrei o bautura energizanta de vara, fa un shake. Shake-ul cu cocos, banane si capsuni poate fi facut intr-o varianta dietetica, cu lapte degresat sau intr-o varianta obisnuita, cu topping de ciocolata sau cu frisca.

Prajitura cu banane si glazura

Prajitura cu banane este un desert simplu, care poate fi servit ca atare sau cu o glazura de lamaie. O alta combinatie reusita este cea cu inghetata.

Cheesecake cu banane si caramel

Cheesecake-ul cu banane si caramel este un preparat cremos si usor de digerat. Poti face aceasta prajitura cand ai musafiri sau la o aniversare.

Chec cu ciocolata si banane

Checul cu ciocolata si banane este o prajitura pe care o poti servi si ca gustare, impreuna cu ceai sau cafea. Checul se pastreaza proaspat mai multe zile si poate fi pus si in pachetelul pentru serviciu.

Clatite cu banane

Clatitele cu banane se fac cu sos de caramel si se pot orna cu smantana. Preparatul poate constitui o varianta satioasa pentru un mic dejun dulce.

Prajitura cu banane si nuca de cocos

Prajitura cu banane si nuca de cocos este o varianta de prajitura de casa pe care o servesti taiata cuburi mari, in zilele obisnuite sau la un eveniment special. Un astfel de preparat are nevoie de mai multe ingrediente, insa acestea sunt simple, care se gasesc de obicei in orice gospodarie.

Foto: meatsandsweets.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare