Sfaturi culinare

#preparat preferat #pizza #romani #burger

Preparatul preferat de romani care a detronat pizza! Tu cat de des il consumi?

Pizza era pana nu demult, cel mai comandat preparat culinar de romani. Acesta a fost insa detronat de un preparat cu specific american. Este vorba despre burgur, care a cucerit romanii incet, dar sigur.

 

Potrivit platformei de comenzi si livrari rapide foodpanda Romania, in topul celor mai comandate preparate culinare in ultimul an de catre utilizatori se afla: burgerii, pizza, cartofii prajiti, ciorbele, urmate de shaorma, kebap, crispy strips, pastele, aripioarele de pui si placintele. Astfel, burgerii au depasit pizza in preferintele romanilor, in timp ce cartofii prajiti se mentin in top 3 preparate comandate in ultimul an.

Din datele companiei, in ultimul an, cei mai multi dintre utilizatorii foodpanda au ales sa comande preparate culinare din categoriile fast food, pizza, bucataria internationala, cea europeana, mancare traditionala romaneasca, burgeri, urmate de preparate din bucataria italieneasca, chinezeasca, asiatica si mexicana.  

Cu ocazia Zilei Internationale a Mancarii, celebrata la nivel mondial maine, 16 octombrie, foodpanda iti propune sa sarbatoresti cu unul sau mai multe preparate din lista de mai sus si iti recomanda unele dintre cele mai apreciate restaurante din toata tara in meniul carora poti regasi popularele preparate:

FOTO: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare