Sfaturi culinare

#popcorn #dovleac #tendinte 2013 #tendinte culinare #Vafele

Principalele tendinte culinare in 2013

Floricelele cu bacon, cidrul sau dovleacul sunt cateva dintre alimentele la moda in acest an. Din tendintele culinare ale lui 2013 fac parte ingrediente simple, precum si tehnologia moderna.


Popcornul

Popcornul este la moda in 2013, insa noul popcorn nu are nicio legatura cu cel traditional. In varianta moderna, floricelele trebuie aromate cu ingrediente precum berea si baconul. In acest an, popcornul este considerat regele gustarilor.


Vafele

Vafele (waffles) nu mai sunt doar un desert in 2013, ci si un inlocuitor al painii. Daca vrei sa prepari sandwich-uri in tendinte in acest an, poti pune intre doua vafe carne de pui sau de curcan, salata de ton, salata kale, sos de hrean etc.


Cidrul

Cidrul este o bautura la moda in 2013. Cidrul poate fi dulce sau sec, cu sau fara acid. Facut din fructe, in special din suc de mere, cidrul poate fi servit cu preparate din peste, pui, porc sau cu alte produse din carne precum baconul sau sunca.


Dovleacul

Un aliment la moda in 2013 este dovleacul. Acesta are mai multe beneficii pentru sanatate, de la scaderea nivelului de colesterol pana la prevenirea cancerului. Dovleacul se consuma in multe forme. In Japonia, un fastfood propune clientilor un burger din carne de vita cu bacon si felii de dovleac.


Mancare scandinava

Daca vrei sa pregatesti un meniu international anul acesta, inspira-te din bucataria Scandinaviei si vei face o masa reusita si in tendinte. Bucataria scandinava are la baza produse precum carnea de porc, rata si oaia, fructele de mare, cartofii, varza, radacinoasele, mararul si lactatele. Un sandwich simplu in stil scandinav este facut din branza si muraturi.

Incearca, de exemplu, o reteta de cartofi norvegieni. Topeste 2 lingurite de unt si soteaza 5 minute 450 gr ciuperci taiate. Amesteca intr-un castron 4 cani de piure de cartofi, 2 oua batute, 1 lingurita de sare, una de piper si 1/2 lingurita cardamom macinat. Pune intr-o tava unsa ciupercile si, deasupra lor, cartofii. Da tava la cuptor 20 de minute la 235 gr Celsius. Serveste-i cu arpagic tocat.


Meniul din iPad

Daca vrei sa-ti impresionezi musafirii la masa, poti sa le prezinti meniul cu propriul iPad. Una dintre tendintele culinare in 2013 este mai multa tehnologie la masa. Un restaurant din Philadelphia a ales aceasta modalitate pentru a oferi clientilor o experienta unica, dar si din motive ecologice. In plus, un meniu prezentat pe un iPad ii face pe oameni sa se gandeasca la inovatie si creativitate.

Sursa foto: minmit.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.