Sfaturi culinare

#produse bio #retete #sfaturi culinare #mancare bio #produse naturale

Produse bio in bucataria ta, o alternativa la alimentele obisnuite

Foloseste produse bio in pregatirea mancarii pentru o alimentatie naturala si sanatoasa. Pe piata din Romania, astfel de produse sunt disponibile in majoritatea magazinelor.

Produse bio: avantaje

Beneficiile ale mancarurilor pe baza de produse bio sunt reprezentate de mai multi factori. Legumele si fructele nu au fost crescute cu ajutorul ierbicidelor si pesticidelor. Carnea de provenienta animala nu contine urme de antibiotice. In cazul produselor bio, nu se fac modificari genetice, nu exista reziduuri toxice, aditivi si substante toxice.

Produse bio: dezavantaje

Din punct de vedere al gatitului, cand cumperi produse bio trebuie sa ai in vedere mereu termenul de garantie, care este de obicei mai redus. Pretul unor produse bio este adesea mai mare decat cel al altor tipuri de alimente.

Tipuri de produse bio

Cauta produse bio in supermarketuri si hipermarketuri, in sectiunile dedicate acestora. In plus, exista o serie de magazine online cu produse bio, pe care le poti achizitiona direct de pe internet. Iata in continuare cele mai comune produse bio pe care le gasesti pe piata:

bauturi bio
cafea bio
ceai bio
cereale bio
condimente bio
conserve bio
dulceturi si gemuri bio
delicatese bio
fructe si legume bio
lactate bio
fructe si legume uscate bio
orez bio
paste vio
paine si produse bio de panificatie
carne bio
produse fara gluten bio
ulei si otet bio
seminte bio
zahar, miere si indulcitori bio.

Ce mancaruri gatesti cu produse bio

Produsele bio se folosesc in bucatarie ca orice alt ingredient. Poti incepe de la aperitive, folosind branza traditionala romaneasca, produsa de tarani si adusa de prin diverse zone ale tarii. Foloseste carnatii si branza de la targurile culinare pentru a pregati platouri reci, romanesti.

Pentru aperitive elegante, cumpara o crema bio de masline negre pentru a prepara cateva tartine. Un astfel de produs contine masline, sare de mare si suc de lamaie.

Unele alimente bio le poti creste si tu. Plantele aromatice, de exemplu, pot fi cultivate in ghivece pentru a le avea mereu la indemana in bucatarie.

Unele produse bio vin cu indicatii pentru preparare. De exemplu, un produs biologic pentru prajitura instant trebuie folosit in combinatie cu alte ingrediente 100% naturale: oua, lamaie, zahar etc. Pentru ca un preparat sa fie facut numai din produse bio, se pot gasi substituti pentru anumite alimente. De exemplu, in loc de unt se foloseste ulei bio neutru la gust si lapte bio.

Foto: lydiadimitrova.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului