Folia de aluminiu, caci despre ea este vorba, este folosita intens de gospodine, fiind extrem de practica. Insa, pe cat este de practica, pe atat este de daunatoare organismului, ducand la aparitia unor aectiuni extrem de grave.
De cele mai multe ori folia de aluminiu intra in contact cu produsele alimentare. In momentul prepararii termice, cand folia se incinge elimina toxine in alimente. Substantele toxice care ajung in alimente sunt extrem de periculoase, in special pentru sistemul nervos. S-a dovedit ca folosirea foliei de aluminiu la gatit poate duce la debutul sau agravarea bolii Alzheimer. De aceea, specialistii avertizeaza oamenii sa nu foloseasca folia de aluminiu pentru prepararea termica a alimentelor.
In cazul copiilor, riscurile sunt si mai mari. Cei mici pot dezvolta boli ale sistemului nervos, afectiuni la nivelul creierului, probleme pulmonare si anemie.
Semnele otravirii cu aluminiu
Primele semne ale otravirii cu aluminiu, care trebuie sa te puna serios pe ganduri sunt: slabiciunea musculara, dureri osoase, stari de confuzie si atacuri de panica.
Sursa foto: pexels.com