Sfaturi culinare

#folie de aluminiu #aluminiu #bucatarie #gatit #pericol

Produsul toxic din bucatarie, pe care si tu il folosesti! Renunta acum la el daca vrei sa ai o viata lunga si sanatoasa

Este cel mai folosit produs de catre gosposdine, insa este extrem de toxic. Medicii trag un semnal de alarma asupra faptului ca acesta pune sanatatea in pericol, insa in realitate putine persoane sunt constiente de acest lucru. 

 

Folia de aluminiu, caci despre ea este vorba, este folosita intens de gospodine, fiind extrem de practica. Insa, pe cat este de practica, pe atat este de daunatoare organismului, ducand la aparitia unor aectiuni extrem de grave.

De cele mai multe ori folia de aluminiu intra in contact cu produsele alimentare. In momentul prepararii termice, cand folia se incinge elimina toxine in alimente. Substantele toxice care ajung in alimente sunt extrem de periculoase, in special pentru sistemul nervos. S-a dovedit ca folosirea foliei de aluminiu la gatit poate duce la debutul sau agravarea bolii Alzheimer. De aceea, specialistii avertizeaza oamenii sa nu foloseasca folia de aluminiu pentru prepararea termica a alimentelor.

In cazul copiilor, riscurile sunt si mai mari. Cei mici pot dezvolta boli ale sistemului nervos, afectiuni la nivelul creierului, probleme pulmonare si anemie. 

Semnele otravirii cu aluminiu

Primele semne ale otravirii cu aluminiu, care trebuie sa te puna serios pe ganduri sunt: slabiciunea musculara, dureri osoase, stari de confuzie si atacuri de panica.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete