Sfaturi culinare

#retete #sfaturi culinare # resturi mancare #retete carne #resturi friptura

Resturi de friptura la gratar? 6 moduri gustoase de a le folosi la gatit

Weekendul a trecut, dar tu ai frigiderul burdusit cu micii, carnaciorii si fripturile pregatite la gratar si nu stii ce sa faci cu ele? Iata cateva moduri interesante care te ajuta sa transformi resturile de preparate la gratar in noi delicii spectaculoase in bucatarie!

1. Sandviciuri

Bucatile de pui sau de porc la gratar se pot transforma in sandviciuri aromate si gustoase pentru pachetul de pranz de la birou sau pentru orice gustare din timpul zilei. Combina carnea cu legume proaspete - rosii, castraveti, salata verde - si prepara un dressing delicios din ulei de masline, avocado si otet balsamic, apoi asambleaza sandviciurile si bucura-te de un gust inedit.

2. Paste

Daca printre resturile de gratar se gasesc pulpe dezosate, piept de pui sau chiar carnaciori, ii poti folosi cu succes pentru prepararea unui sos aromat pentru paste. Aromele preparatelor la gratar vor oferi un gust inedit sosului de paste, care poate sa inglobeze si rosii, dovlecei, ciuperci si alte legume, dar si condimentele tale preferate.

3. Pizza

Pizza este preparatul care poate ingloba aproape toate tipurile de resturi de fripturi preparate la gratar. Indiferent ca sunt de porc, miel sau pui, fripturile se pot transforma cu succes in toppinguri pentru o pizza originala, dar extrem de savuroasa. Poti adauga chiar si carnaciori sau mici printre toppingurile alese pentru pizza din resturi de gratar.

4. Tochitura

Carnita bine afumata si fripta pe gratar, berbecutul savuros si carnaciorii aromati se pot transforma rapid si cu succes intr-o dementiala tochitura, ajutandu-te astfel sa folosesti absolut toate resturile ramase de la gratarul facut la iarba verde. Taie carnaciorii si carnea bucatele, prajeste-le in putin ulei, condimenteaza-le, adauga boia, sos de rosii, usturoi si alte ingrediente preferate, apoi serveste tochitura cu mamaliguta calda.

5. Salata

Bucatile de carne slaba - pui, curcan etc. - pot fi consumate si reci, de aceea, sunt taman bune sa fie adaugate in salate, alaturi de legume proaspete si condimente parfumate.

6. Shaorma

Si, daca nu ai mai mancat de mult timp o shaorma buna si ti-e pofta de acest preparat oriental, nu da fuga la prima rotiserie din zona. Resturile de friptura de miel, berbecut, porc sau pui pot fi transformate in ingredientul principal dintr-o shaorma homemade, alaturi de cativa cartofi prajiti, muraturi, salata verde si bineinteles, sosuri de maioneza si ketchup.

Sursa foto: blog.centralrestaurant.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.