Sfaturi culinare

#idei de retete #resturi demancare #resturi #masa de Revelion #revelion #sfaturi culinare

Resturi de la masa de Revelion? Iata ce poti face cu ele

Ai ramas cu multe resturi de la masa de Revelion? Nu le arunca ci transforma-le in noi preparate delicioase, pe care sa le servesti in zilele ce urmeaza. Iata cateva idei din care sa te inspiri.

Refoloseste legumele

Ai preparat cartofi la cuptor sau cartofi nature pentru masa de Revelion? Ii poti refolosi in alte retete. Cu ajutorul acestora poti prepara crochete delicioase din cartofi.  Adauga cartofii, o mana de cascava si doua oua in robotul de bucatarie si mixeaza bine pana obtii o compozitie usor de modelat. Daca este prea moale poti adauga putin pesmet. Da-le forma de crochete, apoi da-le prin pesmet si prajeste-le in tigaie. 

Cartofii fierti ii poti folosi si pentru a prepara paine de casa.

Daca ai resturi de legume fierte sau gratinate, inveleste-le intr-o tortilla, impreuna cu bucatele de branza sau amesteca-le in diverse salate, alaturi de branzeturi sau bucatele de carne. Adauga peste sosul preferat si bucura-te de savoarea unui nou preparat. 

Omleta delicioasa din resturile de la aperitive

Daca ai legume la gratar, ramasite de cascaval, branza, cateva masline, verdeata precum ceapa verde sau ridichile, feliute de sunca sau alte astfel de alimente de la platourile de aperitive, nu te grabi sa le arunci la gunoi. Chiar si doar cu o mana de resturi poti pregati o omleta delicioasa. Omleta se preteaza foarte bine la astfel de , deoarece intr-o omleta poti pune cam orice.

Resturi de mezeluri? 

Foloseste resturile din frigider precum mezelurile, branzeturile, zarzavatul pentru a realiza un nou preparat, la cuptor. Bate bine cateva oua si amesteca-le cu smantana. Adauga apoi resturile de mancare, taiate marunt, adauga niste parmezan si coace totul in jur de jumatate de ora, pana cand capata o crusta aurie. Poti servi preparatul la micul dejun sau ca o gustare.

Aceste poti fi, de asemenea, utilizate pentru prepararea unor sandwichuri sau in diverse salate.

Cum poti refolosi carnea

Si carnea poate fi refolosita in noi preparate delicioase. Lasa-ti imaginatia sa zburde si prepara salate, paste sau orice altceva iti doresti. Iata cateva idei care sa te inspire.

Carnea de pui si de vita poate fi folosita pentru a prepara sandwichuri delicioase. Adauga si cateva legume proaspete si vei obtine un preparat rapid si savuros.

Carnea de la friptura de vita, pui, curcan sau iepure o poti refolosi in salate. Daca nu s-a servit toata friptura si nimeni nu mai vrea sa manance din ea pentru ca deja s-au saturat de gustul ei, transform-o intr-o salata de legume si cruditati.

Din carnea de vitel si carne de porc poti face un amestec pentru cateva portii de paste bolognese. Marunteste foarte bine carnea de la friptura cu ajutorul unui cutit si adaug-o in sosul pentru paste.

Nu ezita sa folosesti congelatorul

Daca ai foarte multa mancare ramasa, pe care nu o poti refolosi imediat, o poti depozita in casolete sau pungi speciale si o poti pastra la congelator. Poti face acest lucru pentru resturile de zarzavat sau carnuri, pe care sa le refolosesti in saptamanile urmatoare in noi retete.

Sursa foto: gone-ta-pott.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare