Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #mamaliga #retete mamaliga #resturi mamaliga #preparate mamaliga

Resturi de mamaliga uscata? 5 moduri geniale de a le transforma in preparate noi

Mamaliga ramasa de cu seara, intarita si cu un aspect deloc ademenitor poate fi refolosita cu succes in prepararea unor mancaruri noi, cu adevarat spectaculoase si savuroase. Iata cateva moduri geniale in care poti transforma resturile de mamaliga in bruschete, prajituri, garnituri si alte preparate simple, dar delicioase!

1. Bruschete

Nu credeai ca mamaliga ar putea fi strecurata in retetele din bucataria italieneasca? Ei bine, noi te invatam sa transformi mamaliga in cele mai savuroase bruschete sau crostini pe care le-ai gustat vreodata. Taie produsul cu ajutorul unei cani, avand grija ca grosimea acestora sa fie de maximum 2 cm. Unge fiecare bucata de mamaliga cu ulei de masline si usturoi si apoi adauga deasupra toppingurile preferate: rosii cu busuioc, mozarella creveti, ansoa si parmezan etc. Coace bruschetele in cuptorul incins in prealabil la 180oC pana cand branza se topeste sau bucatile de mamaliga se rumenesc.

Sursa foto: cleaneatingmag.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete