Sfaturi culinare

# fulgi ovaz #reteta simpla #mananca sanatos #shaorma cu legume

Reteta simpla a gatitului sanatos. Mananca sanatos, fara sacrificii!

Stim ca este mai simplu sa arunci trei cartofi la prajit, sa fierbi un crenvurst sau sa mananci la fast-food decat sa gatesti retete elaborate si complicate, dar sanatoase! Insa cine spune ca gatitul sanatos este consumator de timp, efort si bani? Iata cateva trucuri foarte simple prin care gatitul sanatos iti va fi mai la indemana ca oricand!

Inlocuieste pastele normale cu variante integrale!

Daca iti plac pastele si fac parte din meniul tau des, atunci este important sa inlocuiesti carbohidratii simpli din pastele normale cu cei complecsi, plus alte substante nutritive, din variantele integrale. Nu trebuie decat sa cumperi paste integrale in locul celor normale si deja poti spune ca gatesti mai sanatos!

De asemenea, inlocuieste cascavalul, parmezanul, carnea sau baconul din sosurile de paste cu cat mai multe legume!

Mananca shaorma, dar cu legume !

Cine spunea ca atunci cand mananci sanatos, nu te poti bucura de gustul delicios al shaormei? Bineinteles ca poti, atat timp cat inlocuiesti lipia din faina alba cu una integrala, iar in locul cartofilor prajiti, pui cat mai multe legume proaspete. Renunta la sosurile de maioneza sau ketchup, care sunt foarte nesanatoase si prepara un dressing din iaurt si mirodenii!

Inlocuieste faina alba de la snitel cu fulgi sau faina de ovaz!

Faina alba este unul dintre dusmanii sanatatii tale! Inlocuieste-o cu variante integrale ori de cate ori ai ocazia. In cazul snitelelor, o poti inlocui si cu faina de ovaz, iar daca vrei sa fie mai crocante, cu fulgi de ovaz.

Inlocuieste sucurile racoritoare cu shake-uri de fructe si limonade!

Obisnuiesti sa bei frecvent sucuri racoritoare? Este timpul sa gasesti un substitut sanatos si gustos cu care sa te racoresti sau sa-ti potolesti setea! Renunta la aditivii nocivi din sucurile din comert si apeleaza la limonade, ceaiuri reci sau shake-uri de fructe, pentru cate un rasfat ocazional!

Prepara omleta cu legume!

Preferi omleta bogata in branza, cascaval si bacon? Atunci pregateste-te sa te ingrasi, sa ai un colesterol peste limite, probleme digestive si alte afectiuni cauzate de aditivii nesanatosi din acestea! Opteaza apentru variante de omleta cu cat mai multe legume proaspete! Gustul este mai bun, iar organismul mai sanatos!

Inlocuieste orezul alb cu brun!

La fel ca si faina alba, orezul alb, procesat industrial, este foarte nociv pentru sanatate. Inlocuieste-l cu variante neprocesate si cat mai naturale, asa cum este orezul brun sau salbatic.

Sursa foto: minhanecessaire.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete