Schimba dieta cu una bazata pe ingredientele de sezon. Alimentele de primavara sunt proaspete si gustoase, potrivite atat pentru perioada de post de dinaintea Pasteului, cat si pentru cei care isi doresc mancaruri dietetice sau usor de digerat.
Salata de ceapa verde
De Paste, foloseste ouale care iti raman in plus pentru o salata de ceapa verde. Pentru aceasta salata ai nevoie de numai 4 ingrediente simple. Serveste salata cu patrunjel proaspat, tocat si cu o lingurita de mustar.
Salata de patrunjel
Cei carora le place sa puna patrunjel in orice vor fi incantati sa incerce o salata care are la baza aceasta verdeata. Salata de patrunjel este gustoasa, plina de vitamine si potrivita pentru dieta de primavara. Fa-i un dressing din otet, mustar, usturoi si ulei de masline.
Pizza cu verdeturi de primavara
Pizza cu verdeturi de primavara este o varianta light, potrivita pentru cei care nu vor sa renunte la pizza dar opteaza pentru un topping mai sanatos. Poti face acest preparat cu verdeata specifica acestei perioade: lobopda, ceapa verde, stevie, spanac.
Supa cu leurda
Foloseste verdeata de primavara si in supe. Una dintre cele mai inedite retete o reprezinta supa de leurda. Hranitoare si sanatoasa, aceasta supa este recomandata pentru ficat.
Paste Primavera
Pastele Primavera sunt un preparat usor si foarte gustos. Atractive si simplu de facut, pastele Primavera pot fi gatite atat pentru pranz, cat si pentru cina.
Omleta cu spanac
Incepe ziua cu un mic dejun special, facut din ingrediente de sezon. Omleta de spanac se face din ingrediente simple, pe care le poti avea deja in casa. Ruleaza-o si taie-o pentru un aspect estetic deosebit.
Suc de rosii, ardei si spanac
Daca iti plac alimentele specifice primaverii, foloseste un storcator sau un blender pentru a pregati sucuri naturale . Incearca o reteta de suc pe baza de rosii, ardei, morcovi si spanac. Aceasta bautura plina de vitamine ofera energie organismului, este sanatoasa si dietetica.
Foto: healthyeatinghealthyyou.com