Sfaturi culinare

#legume #retete #ingrediente primavara # alimente primavara #legume primavara

Retete cu ingrediente de primavara

Schimba dieta cu una bazata pe ingredientele de sezon. Alimentele de primavara sunt proaspete si gustoase, potrivite atat pentru perioada de post de dinaintea Pasteului, cat si pentru cei care isi doresc mancaruri dietetice sau usor de digerat.

Salata de ceapa verde

De Paste, foloseste ouale care iti raman in plus pentru o salata de ceapa verde. Pentru aceasta salata ai nevoie de numai 4 ingrediente simple. Serveste salata cu patrunjel proaspat, tocat si cu o lingurita de mustar.

Salata de patrunjel

Cei carora le place sa puna patrunjel in orice vor fi incantati sa incerce o salata care are la baza aceasta verdeata. Salata de patrunjel  este gustoasa, plina de vitamine si potrivita pentru dieta de primavara. Fa-i un dressing din otet, mustar, usturoi si ulei de masline.

Pizza cu verdeturi de primavara

Pizza cu verdeturi de primavara este o varianta light, potrivita pentru cei care nu vor sa renunte la pizza dar opteaza pentru un topping mai sanatos. Poti face acest preparat cu verdeata specifica acestei perioade: lobopda, ceapa verde, stevie, spanac.

Supa cu leurda

Foloseste verdeata de primavara si in supe. Una dintre cele mai inedite retete o reprezinta supa de leurda. Hranitoare si sanatoasa, aceasta supa este recomandata pentru ficat.

Paste Primavera

Pastele Primavera sunt un preparat usor si foarte gustos. Atractive si simplu de facut, pastele Primavera pot fi gatite atat pentru pranz, cat si pentru cina.

Omleta cu spanac

Incepe ziua cu un mic dejun special, facut din ingrediente de sezon. Omleta de spanac se face din ingrediente simple, pe care le poti avea deja in casa. Ruleaza-o si taie-o pentru un aspect estetic deosebit.

Suc de rosii, ardei si spanac

Daca iti plac alimentele specifice primaverii, foloseste un storcator sau un blender pentru a pregati sucuri naturale . Incearca o reteta de suc pe baza de rosii, ardei, morcovi si spanac. Aceasta bautura plina de vitamine ofera energie organismului, este sanatoasa si dietetica.

Foto: healthyeatinghealthyyou.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului