Sfaturi culinare

#retete # retete mere # retete toamna # mere toamna

Retete cu mere pentru toamna

Merele sunt unele dintre cele mai versatile fructe, fiind folosite in supe, salate, soteuri, placinte, sucuri, aperitive etc. Foloseste aceste fructe sanatoase in mediul de toamna.

Beneficiile merelor in alimentatie

Merele contin fitonutrienti care ajuta la reglarea nivelului de glucoza in sange. Studiile arata ca un mar mancat cu un sfert de ora inainte de masa scade aportul caloric al acelei mese cu 15%. Merele contin fibre, vitamina C si putine calorii, fiind considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe.

Coaja marului este foarte bogata in nutrienti, astfel incat, in multe retete, aceasta poate fi pastrata. Pentru a curata coaja de pesticide, aceasta se spala in apa cu o perie, timp de 15 secunde.

Cum folosesti merele in retete

Merele pot fi folosite proaspete, uscate, coapte si gatite in diverse ale modalitati, de la gratar la prajitul in tigaie. Foloseste felii de mar proaspat in salate de fructe sau salate cu verdeata. Pregateste o gustare formata din felii de mar si branza. Merele pot fi si deshidratate, fiind o gustare sanatoasa pentru persoanele de orice varsta.

Daca vrei sa incerci ceva nou, fa o supa de mere. In afara de fructe, mai ai nevoie de zahar, oua si sare pentru acest preparat.

Placinta cu mere este una dintre cele mai populare deserturi de toamna. Daca, insa, ti se pare un desert banal, combina merele cu alte ingrediente. Pregateste o placinta cu mere, stafide si dovleac. Aceasta este ideala pentru un meniu de toamna.

Merele pot fi intrebuintate cu succes si in felurile principale, alaturi de carne. Pregateste un piept de pui la cuptor cu mere su gutui.

In cazul in care tii dieta, introdu merele in salatele zilnice. In forma lor proaspata, merele sunt cele mai sanatoase. Fa o salata cu telina, morcovi si mere.

Sucul de mere si lamaie este una dintre cele mai simple bauturi pe care le poti face in casa atunci cand vrei sa bei ceva sanatos si sa ai o alternativa la apa plata la la ceai. Sucul este sanatos si il poti pregati pentru intreaga familie.

Foto: freewebs.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare