Sfaturi culinare

#somon #placinta #aluat #aperitiv #aperitive #retete craciun # masa sarbatori

Retete de aperitive pentru masa de sarbatori

Aperitivele sunt primele feluri de mancare pe care le servesti la fumat , plante aromatice , foi de placinta si chiar fructe pentru a pregati cateva aperitive de efect. Iata in continuare cateva retete de aperitive pentru masa de sarbatori :
 

Aperitiv cu pui
 

Aperitivul de Craciun cu pui, susan si branza este un preparat colorat si condimentat, atractiv pentru o masa facuta cu o ocazie speciala. Foloseste niste biscuiti din orez si susan pentru a servi acest preparat. Pentru o masa festiva, pregateste acest preparat cu 2 -3 ore inainte, pentru a avea timp sa stea la rece.
 

Aperitiv cu plante aromatice
 

Maslinele condimentate constituie o gustare pe care multi se vor grabi sa o dea gata. Pentru acest preparat ai nevoie numai de masline, ulei de masline, rozmarin si rosii. Serveste maslinele alaturi de paharele cu tarie.
 

Aperitive cu legume
 

Cosuletele de Craciun din cartofi dulci sunt gustoase si atractive, fiind potrivite pentru o masa festiva. Preparatul este apetisant gratie combinatiei de prosciutto, maioneza, ulei de masline, nasturel si suc de lamaie.

Tot cu aluat poti face cateva tarte cu praz si branza de capra. Tartele sunt aromate cu ulei de nuci si putin cimbru, le poti taia in diverse forme si vor arata elegant si apetisant pe un platou.

Alte aperitive sunt tartele de sarbatori cu ciuperci. Combina ciupercile cu sunca de parma, anghinare, parmezan si ierburi aromatice pentru o gustare de senzatie.
 

Aperitive cu peste
 

Somonul nu poate lipsi de pe masa de sarbatori. Poti face niste aperitive simple, din castraveti cu somon. Cu putina crema de branza si un strop de suc de lamaie vei obtine cateva gustari excelente, care in mod sigur se vor termina rapid.

O alta reteta de succes o reprezinta clatitele cu somon si branza. Cremoase si condimentate, clatitele cu somon pot fi taiate ca niste rulouri si servite pe un platou de verdeata. Este bine sa le tii la frigider 2-3 ore inainte sa le servesti.


Sursa foto : rhodesbread.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului