Sfaturi culinare

#inghetata #retete #retete de inghetata

Retete de inghetate delicioase pentru luna august

Inghetata este una dintre placerile verii. Pentru ultima luna din acest anotimp, profita de ocazie pentru a pregati o inghetata de casa cu care sa-ti rasfeti familia si prietenii. Foloseste ingrediente de succes, precum ciocolata sau fruce de sezon, precum fructele de padure sau pepenele.
 

Inghetata de pepene galben
 

Pepenele galben este dulce, zemos si parfumat, perfect pentru a fi folosit la inghetata. Pentru o inghetata de pepene galben ai nevoie doar de patru ingrediente, smantana, oua, zahar si pepene. Pentru un efect deosebit, o poti servi intr-o coaja de pepene galben, pe care sa o sculpezi in forma dorita. Vei obtine o cupa naturala pentru inghetata ta de pepene galben.
 

Inghetata de zmeura
 

Zmeura reprezinta unul dintre fructele de padure favorite ale verii. Daca ai tufe de zmeura in curte sau faci rost de un astfel de ingredient, foloseste-l pentru o inghetata deosebita. Inghetata de zmeura va fi mult mai bun decat cele din comert pentru ca vei folosi numai ingrediente naturale. Pe langa fructe, mai ai nevoie de lamaie, portocala , zahar si smantana.
 

Inghetata de avocado
 

Avocado este un fruct exotic pe care prea putina lume il exploateaza. Daca primesti cadou un astfel de fruct sau te gandesti sa-l folosesti in bucatarie, poti obtine din el un preparat inedit: inghetata de avocado. Inghetata cremoasa de avocado va surprinde prin culoare si gust musafirii tai. Impresioneaza-i cu un desert de vara, racoritor si gustos.
 

Inghetata de busuioc
 

Busuiocul este o planta aromatica care se foloseste in stare proaspata in multe retete, in perioada verii. Insa una dintre cele mai inedite modalitati de a utiliza busuiocul in bucatarie este sa pregatesti o inghetata din aceasta planta. Inghetata de busuioc este cremoasa, parfumata si se pregateste cu o crema mascarpone.
 

Inghetata de menta
 

Inghetata de menta este una dintre cele mai racoritoare tipuri de inghetata. Pregateste-o pentru tine si familia ta, folosind menta proaspata, smantana, zahar si oua. Pe langa aroma sa speciala, inghetata de menta este si foarte aspectuoasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului