Sfaturi culinare

#retete #muraturi # retete toamna # retete muraturi # muraturi toamna

Retete de muraturi pentru aceasta toamna

Muraturile sunt nelipsite de pe masa romanilor, in special in sezonul de toamna-iarna. In locul salatelor de cruditati din vara, in sezonul rece un castron cu muraturi crocante si acrisoare este binevenit.

Muraturi asortate

Daca esti indecisa in privinta retetei, pregateste cateva borcane de muraturi asortate. Acestea pot fi servite cand ai musafiri la masa. Fiecare isi va gasi ceva pe gustul lui din aceasta salata asortata de muraturi. In plus, muraturile asortate sunt o garnitura gustoasa care aduce un plus de culoare preparatelor tale.

Muraturi in aluat

Muraturile in aluat sunt o varianta inedita de muraturi, care pot fi folosite ca garnitura sau aperitive. Serveste-le cu seminte de susan sau cu sosuri dulci sau picante.

Gogosari si ceapa

Amatorii de ardei gras pot pregati cateva borcane cu gogosari, ceapa si patrunjel. Aceste muraturi acrisoare sunt foarte potrivite la felurile principale sarate.

Muraturi din conopida si legume

Muraturi din conopida si legume sunt un preparat facut dintr-un amestec de ceapa, telina, fasole, castraveti, rosii, la care se adauga zeama facuta cu plante aromatice si condimente. Aceste muraturi se pot servi la diverse fripturi.

Varza rosie murata

Varza rosie este o muratura simpla, crocanta si acrisoara, potrivita pentru preparatele cu piure de cartofi, fripturi, dar si in salate. Varza este usor de preparat, are o culoare deosebita si este foarte gustoasa si racoritoare.

Castraveti murati

Castravetii murati nu trebuie sa lipseasca de pe rafturile din camara. Daca nu-ti plac cei din comert, pregateste proprii tai castraveciori pe care sa-i folosesti toata toamna si iarna la masa. Poti face de mai multe ori, pentru a te bucura de ei proaspeti.

Gogonele

Rosiile verzi, murate, sunt delicioase alaturi de conopida murata si varza alba sau rosie. Serveste gogonelele la o friptura de pui sau de porc. Gogonelele se pregatesc usor si sunt o garnitura potrivita pentru mancarurile de toamna-iarna, inclusiv pentru tocanitele de cartofi.

Foto: greystokegrill.com
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.