Sfaturi culinare

#hipocalcemie #meniu #retete #calciu

Retete de pregatit atunci cand ai lipsa de calciu

Daca te simti slabit, esti mai mereu obosit sau ti se exfoliaza unghiile, aproape sigur ai si tu o hipocalcemie . Si cum impotriva acestei boli se poate lupta nu doar cu medicamente, ci si cu o alimentatie corecta, iata cu ce mancaruri poti ameliora problema.

Pentru lipsa de calciu sunt recomandate cateva alimente care sunt considerate sursa de calciu: lapte si produse din lapte, galbenus de ou, somon, soia , morcovi, telina, varza, napi, nuci, alune, seminte de floarea soarelui , mere, pere, struguri, coacaze, afine, conopida sau broccoli.

Si cum calciul nu poate fi absorbit fara vitamina D, aceasta poate fi luata din fructe precum portocale, lamai, kiwi, insa si din zarzavaturi si oua.

Din aceste alimente poti face combinatii atractive, din care sa alcatuiesti meniuri care sa fie nu doar sanatoase, ci si delicioase.

Iata cateva idei de retete pe care le poti pregati pentru a alcatui meniuri sanatoase, prin care sa lupti cu lipsa de calciu:
 

Aperitive
 

Supe si ciorbe
 

Feluri principale
 

Salate
 

Desert
 

Bauturi
 


 

Sursa foto : todaysseniorsnetwork.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.