Sfaturi culinare

#sandwich #reteta #ingrediente

Retete de sandwich cu cinci ingrediente

De multe ori atunci cand auzim de folosirea a doar cinci ingrediente spunem ca nu avem ce pregati din atat de putine componente. Iata insa, ca in afara supelor si a altor mancaruri cu cinci ingrediente, din atat de putine componente se pot pregati si sandwich-uri delicioase. Iata cateva idei in acest sens.
 

Rulouri cu somon si avocado
 

Atunci cand pregatesti acest sandwich, poti inlocui somonul afumat cu felii de somon obisnuit. Inainte de a incepe sa-l pregatesti, prajeste-l putin pe gratar sau intr-o tigaie, fara ulei.

Pentru preparare ai nevoie de 500 de grame de fumat , taiat in feliute subtire, 80 de grame de crema de branza, un sfert de cana de sos pesto cu busuioc, cateva felii de avocado, unse cu suc de lamaie si felii de tortilla sau croissante proaspete.

Amesteca sosul pesto si crema de branza. Aseaza in interiorul feliei de tortilla sau in interiorul croissantului feliile de somon si avocado si presara deasupra lor crema obtinuta din branza si pesto. Fa mici rulouri din feliile de tortilla iar croissantele strange-le in asa fel incat sa aiba aspectul unui rulou.
 

Sandwich-uri cu fructe si pui
Sursa foto: stanford.wellsphere.com

Aceasta reteta este una dintre cele mai simple pe care le poti prepara acasa, atunci cand te grabesti. Ai nevoie doar de piept de pui prajit pe gratar, cateva linguri de salata de fructe , cateva frunze de laptuca si patru bucati de pita, taiate in jumatate si impachetate precum un buzunar.

Intr-un bol amesteca pieptul de pui taiat in bucati mici si salata de fructe. In interiorul pitei facute sub forma de buzunar pune cate o frunza de laptuca, apoi pune cu lingura amestecul de pui si salata de fructe.
 

Panini cu prosciutto , branza si smochine
 

Aceste sanwich-uri poarta amprenta italieneasca, fiind foarte gustoase datorita amestecului dintre gusturile de prosciutto, branza si smochine. Pentru prepararea lor ai nevoie de opt felii de paine italieneasca, 150 de grame de prosciutto, 120 de grame de branza rasa (daca se poate branza italieneasca fontina), cateva frunze de rucola, un sfert de cana de conserva de smochine.

Incalzeste grill-ul pentru panini, iar in cazul in care nu ai un astfel de grill foloseste o tigaie sau un gratar pentru aragaz, unse cu o picatura de ulei de masline. Pe cate o felie de paine aseaza prosciutto, branza si rucola. Unge apoi fiecare felie ramasa cu conserva de smochine, insa numai pe cate o parte. Aseaza feliile cu fata unsa deasupra celor cu sunca si branza. Aseaza sanwich-urile pe gratar si lasa-le sa se prajeasca pe o parte si cealalta pana cand branza s-a topit. 
 

Sandwich-uri din gratar de porc si sos de miere
 

Daca ti-e pofta de un sandwich din carne de porc , atunci poti pregati aceasta retea delicioasa cu carne de porc, rom si miere. Pentru a le pregati ai nevoie de 450 de grame de file de porc taiate bucati, o jumatate de cana de sos pentru barbecue din comert, 2 linguri de rom, 2 linguri miere, patru painici pentru hamburger.

Pregateste gratarul iar cat acesta se incalzeste amesteca intr-o craticioara sosul barbecue, romul si mierea, fierbandu-le impreuna pana cand scad si obtii o jumatate de cana de sos. Pastreaza-ti un sfert de cana iar restul foloseste-l pentru pregatirea file-ului de porc. Pune carnea de porc pe gratar si las-o sa se prajeasca timp de 8-10 minute, apoi intoarce-o pe partea cealalta, unge-o cu sos si las-o inca 8-10 minute. Intoarce-o din nou si unge-o cu sos si mai las-o la prajit pentru aproximativ 5 minute. Las-o sa se raceasca pentru 5 minute, apoi tai-o in feliute subtiri. Taie painicile in jumatati si aseaza-le pe gratar. Pune carnea de porc si sosul pe felia de dedesubt iar deasupra aseaza si cealalta felie de paine.
 

Sandwich-uri cu sunca la gratar, branza si spanac
Sursa foto: //cookingupasnowstorm.blogspot.com/

Aceste sandwich-uri au un gust interesant datorita combinatiei de ghiveci de legume, sunca, spanac si branza. Pentru a le pregati ai nevoie de cinci ingrediente: opt felii de paine (de preferinta italiana), 250 de grame de sunculita sau jambon, patru feliute de branza usor sarata, doua cani cu frunze de spanac, un sfert de cana de ghiveci de legume.

Pe fiecare felie de paine pune cateva feliute de sunculita, o feliuta de branza, cateva frunze de spanac, o lingurita de ghiveci de legume si cealalta felie de paine. Apoi, pune pe foc o tigaie de care stii ca nu se lipesc alimentele iar dupa ce s-a incalzit aseaza in ea sandwich-urile. Lasa-le sa se prajeasca pana cand branza s-a topit. Daca vrei, intoarce sandwich-ul pe ambele parti. Serveste-le calde.

 

Sursa foto : Countryliving.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului