Sfaturi culinare

#retete #pere # retete toamna # retete cu pere

Retete de toamna cu pere

Perele sunt fructe care se potrivesc perfect cu condimentele de toamna si din care poti face deserturi foarte gustoase.

Perele in meniul zilnic: beneficii

Perele contin de cel putin 3 ori mai multi fitonutrienti in coaja decat in miez. Acesti fitonutrienti sunt antioxidanti si flavonoizi aintiinflamatori. Tot in coaja se afla jumatate din cantitatea de fibre continuta de fructe.

Perele in bucatarie

Perele pot fi folosite in diverse preparate din bucatarie, in special in gustari si deserturi. Deoarece miezul se oxideaza repede, este bine sa torni peste el cateva picaturi de suc de lamaie sau de portocala.

O salata usoara, dietetica, poate fi facuta rapid din felii de pere, amestec de salata verde, nasturel, praz si nuci.

Merele pot fi folosite si in felul principal, la micul dejun. Fructele se pun intr-un terci de cereale cu miere si ghimbir ras.

Unele dintre cele mai aspectuoase deserturi sunt cele din pere fierte in vin.

O reteta de succes in perioada de toamna-iarna o reprezinta perele in sos de vin. Sosul se face pe baza de menta si scortisoara, ceea ce-i confera o aroma aparte.

Daca vrei sa servesti o prajitura la un ceai cald de toamna, pregateste un strudel de pere. Acesta este usor de facut si poate fi servit la orice ocazie.

Pentru un desert elegant, la o ocazie speciala, pregateste pere coapte cu whisky, miere si scortisoara. Servite cu frisca, aceste pere vor face in mod sigur senzatie.

Ca fel principal, perele sunt folosite in special in salate. Aceste fructe pot fi combinate cu succes cu o carne alba, slaba. Pregateste o salata de pui cu pere, avocado si verdeata. Salata se serveste cu un dressing de maioneza si miere. Perele pot fi combinate si cu branzeturi. Fa o salata de rucola, pere si parmezan. Salata este dulce-acrisoara, cu miere si suc de lamaie.

In toamna, perele se folosesc la diverse bauturi. Incearca o bautura calda cu pere, scortisoara si anason. Preparatul se poate servi in loc de ceai sau compot.

Foto: myrecipes.com
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.