Sfaturi culinare

#retete cu dovleac #dovleac #retete pentru toamna

Retete delicioase cu dovleac pentru o toamna festiva

Dovleacul este un aliment popular, de sezon, in anotimpul rece. Dovleacul este o planta foarte versatila, acesta putand fi utilizat in bucatarie in aproape toate felurile posibile.


Cum sa pregatesti dovleacul intreg pentru gatit


Pune dovleacul in cuptorul cu microunde, pentru 2 minute. Taie-l apoi in jumatate si scoate semintele. Pune jumatatile de dovleac intr-o tava, cu partea taiata in jos si coace-le in cuptor cam o ora. Apoi, vei putea sa scoti miezul pe care sa-l folosesti in retete.

Din miez se prepara un piure de dovleac, care apoi poate fi folosit in numeroase retete, de la placinta de dovleac la supe si chiar paste.


Placinta de dovleac


Pentru a pregati o placina de dovleac grozava, ai nevoie de o umplutura pe masura. Amesteca miezul de dovleac cu diverse condimente de sezon: scortisoara, cuisoare, ghimbir etc. Nu uita sa adaugi si zahar. De obicei se foloseste zahar brun. Iata aici o reteta pentru placinta de dovleac.


Gem de dovleac


Pentru ca este sezonul conservelor, profita de dovleacul proaspat pentru a pregati un gem de toamna. Gemul de dovleac este usor de realizat si poate fi folosit apoi pentru diverse deserturi sau, pur si simplu pentru a-l intinde pe paine, la micul dejun.


Chec de dovleac


O reteta inedita o constituie checul de dovleac. Pregateste acest desert atunci cand vrei sa ai ceva dulce, tocmai bun pentru a servi alaturi de o ceasca de ceai.


Paste cu dovleac


Pare putin probabil, dar dovleacul nu se foloseste numai la deserturi, ci chiar si la felurile principale. Incearca o reteta de paste cu dovleac si branza ricotta.


Supa de dovleac


O alta reteta mai putin cunoscuta este cea a supei de dovleac si cartofi. Supa este hranitoare si potrivita pentru a fi facuta in sezonul rece.


Dovleac cu rozmarin


O garnitura sau un aperitiv specific toamnei poate fi dovleacul cu rozmarin si ciabatta. Acest fel de mancare este inedit si va avea cu siguranta succes daca il faci la o ocazie speciala, precum o cina aniversara.

Sursa foto: blog.foodnetwork.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare