Sfaturi culinare

#vinete #retete vara #retete # retete vinete

Retete delicioase cu vinete, potrivite pentru vara

Vinetele constituie una dintre cele mai gustoase legume ale verii. Acest aliment versatil poate fi folosit multe preparate, in aperitive, gustari, garnituri si feluri principale. Fa salate cu vinete bucati sau tocate, gustari cu vinete si sos de rosii sau mancaruri satioase pe baza de vinete.

Iata cateva retete delicioase cu vinete, pe care le poti pregati in aceasta vara chiar la tine in bucatarie:

Salata de vinete

Salata de vinete nu lipseste de pe masa romanilor in perioada verii. Tocate marunt si frecante cu ulei, vinetele sunt zemoase si foarte gustoase cu ceapa sau putin usturoi. Pentru o pasta fina, le poti da prin blender. Iata o reteta de salata de vinete traditionala.

Tarta cu vinete si rosii

Tarta cu vinete si rosii este un preparat inedit, sanatos, pe baza de legume si plante aromatice. Poti servi aceasta tarta ca un fel principal de mancare sau ca o gustare. Preparatul este dietetic si usor de digerat.

Salata de couscous cu vinete

Retetele arabesti pe baza de legume sunt ideale vara, fiind usor de digerat si facute din putine ingrediente. Pentru o salata de couscous cu vinete mai ai nevoie de rosii mici, ceapa si branza feta. Leaga totul cu un sos din ulei de masline, busuioc si suc de lamaie.

Vinete condimentate la gratar

O modalitate de a gati vinetele este sa le tai in felii groase si sa le faci pe gratarul incins. Vinetele la gratar se ung cu ulei de susan si se condimenteaza cu sare, piper si curry. Un astfel de preparat poate fi o garnitura pentru fripturi de pui, peste etc.

Lasagna cu vinete

Daca iti place sa incerci retete vechi intr-o interpretare noua, fa o lasagna cu vinete. Acest preparat este potrivit pentru un pranz copios, in familie.

Rulouri din vinete

Cand trebuie sa faci un platou cu aperitive de vara, ia in consideratie si posibilitatea unor rulouri cu vinete. Acestea au un aspect elegant, sunt usoare si foarte gustoase. Cascavalul afumat, sosul pesto si uleiul de masline le confera un gust desavarsit.

Foto: myrecipes.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului