Sfaturi culinare

#retete 1 mai #retete gratar #retete #retete carne #carne gratar

Retete grozave pentru gratar

Preparatele la gratar sunt perfecte pentru zilele calduroase de vara si mai ales pentru zilele de vacanta, cand vrei sa mananci ceva bun in aer liber.

Iata in continuare cateva retete grozave pentru gratar:

Pui la gratar

Daca faci gratar in curte, incearca o reteta de salata cu pui la gratar cu lamaie si cimbru. Acest fel de mancare are la baza ulei de masline, coaja de lamaie, salata verde, rucola, usturoi, seminte de pin si cimbru. Daca ai musafiri de 1 Mai care vor sa manance ceva mai usor, acest fel de mancare este perfect.

Foloseste un piept de pui de calitate pentru a-l pregati cu un sos aromat si serveste-l cu o garnitura de legume. Puiul la gratar cu mozzarella si pesto se face din numai 4 ingrediente simple: otet balsamic, sos pesto, mozzarella si pui.

Legume la gratar

Odata cu intrarea in sezonul cald, profita de legumele de vara pentru a le face pe gratar. Incearca o reteta de vinete condimentate la gratar. Preparatul picant, cu praf de curry si frunze de menta are o aroma cu totul deosebita.

Daca faci legume la gratar, nu te multumi sa le feliezi si sa le pui pur si simplu la foc. Rosiile la gratar cu usturoi se ung cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare, piper si usturoi, dupa care se aseaza pe gratarul incins.

Peste si fructe de mare la gratar

Daca nu vrei sa mai mananci pui, porc sau vita, alege pestele. Facut la gratar, acesta are o aroma speciala si este usor de digerat. Fa un pastrav la gratar cu vin, suc de lamaie si patrunjel. Serveste preparatul cu o garnitura de cartofi natur si o salata verde.

Pentru a-ti aminti de mare, pregateste cateva portii de scrumbii. Ai nevoie numai de peste, lamaie, sare si piper. Pe cat de simplu este preparatul, pe atat de gustus este.

Cei care prefera fructele de mare le pot pregati pe gratar. Calmarii sau cevetii sunt alegeri inspirate pentru preparatele la gratar. Incearca o reteta simpla de creveti cu usturoi la gratar. Serveste-i cu o salata verde sau cu rucola si felii de lamaie.

Foto: wikimedia.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare