Sfaturi culinare

#scortisoara #sfaturi culinare #retete scortisoara

Retete gustoase cu scortisoara pentru aceasta toamna

Disponibila pe toata durata anului, scortisoara este cel mai apreciata in preparatele de toamna si iarna. Folosita de la bauturi la prajituri, scortisoara este bogata in magneziu, contine fibre, calciu si are rol antimicrobian. Descopera cateva dintre cele mai gustoase preparate cu scortisoara potrivite pentru sezonul rece.


Dulciuri cu scortisoara


Deserturile sunt mai gustoase cu cateva bucatele de scortisoara. Incearca o reteta de briose cu afine, banane si scortisoara. Briosele sunt simplu de facut si pot fi luate chiar si in pachetelul pentru serviciu sau servite la cafeaua de dimineata.

Un desert simplu, pentru orice zi a saptamanii, este prajitura cu branza si scortisoara. Acest desert nepretentios se face din ingrediente simple si este pe placul tuturor.

Daca vrei sa le faci o surpriza celor mici, pregateste cateva inimioare cu scortisoara.


Bauturi cu scortisoara


Energizeaza-te cu un shake de ciocolata si scortisoara. O astfel de bautura este potrivita dimineata si poate fi facuta in numai cateva minute.

In zilele friguroase, pregateste o ciocolata calda cu vanilie si scortisoara. Poti servi aceasta bautura calda cu frisca sau cu nucsoara pe deasupra.

Foloseste scortisoara si in compoturi. Acest condiment se potriveste cu multe fructe. Fa in aceasta toamna un compot de prune si scortisoara

Cidrul este una dintre bauturile specifice sezonului rece. Pregateste un cidru cu scortisoara. Alte condimente folosite la acest preparat sunt ghimbirul si cuisoarele.

Daca te-ai saturat de ceaiurile obisnuite, pregateste un ceai cu condimente de iarna. Fa un ceai de afine cu scortisoara si indulceste-l cu miere.


Mancare cu scortisoara


Foloseste scortisoara in felurile principale, la preparate pe baza de carne. Poti pregati, de exemplu, cotlete de porc cu mere si scortisoara. Preparatul se serveste in sos de mere.

Foloseste scortisoara in pregatirea micului dejun in sezonul rece. Poti face paine prajita cu scortisoara.

Sursa foto: wallpapers.free-review.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete