Sfaturi culinare

#preferinte culinare romani #preferinte culinare # mancare traditionala #romani #ciorba

Romanii, mai traditionalisti decat ungurii si bulgarii, cand vine vorba de mancare

Preferintele romanilor in materie de preparate culinare comandate online, sunt, de regula, asemanatoare cu cele ale bulgarilor si ale ungurilor, cu mancarea de tip fast-food si cu specific international in fruntea clasamentului. Chiar si asa, romanii sunt singurii din regiune care comanda frecvent si mancare traditionala, ciorba de vacuta fiind in top trei cele mai comandate preparate de pe internet, potrivit unui studiu efectuat de foodpanda.ro.

Datele arata ca preparatele precum cartofii prajiti, ciorba de vacuta si noodles de pui sunt cel mai des comandate de pe Internet de catre romani. Spre deosebire de acestia, in top 3 al celor mai comandate feluri de mancare online al vecinilor din Bulgaria si Ungaria, nu se regasesc preparate cu specific traditional, majoritatea provenind din bucatariile cu specific international.

Astfel, in clasamentul celor mai comandate preparate culinare de catre gurmanzii bulgari se regasesc cartofii prajiti, cele cu specific italian, precum pizza margherita si cu specific chinezesc, precum orez prajit cu ou si legume, un preparat care nu este atat de ales de catre romani.

In ceea ce priveste preferintele vecinilor din Ungaria, acestea sunt orientate tot catre zona de fast-food si specific international, pizza, burgerii si gyros-ul fiind cel mai des comandate feluri de mancare de pe Internet.

"Chiar daca, in general, preferintele culinare ale vecinilor din regiune sunt destul de asemanatoare cu ale noastre, fiind amatori de fast food si preparate provenite din bucatariile lumii, observam ca in topul celor mai comandate mancaruri de catre romani se strecoara si preparatele cu specific romanesc, pregatite ca la mama acasa, lucru care ne arata ca acestia raman fideli bucatariei traditionale", a declarat Radu Balaceanu, Country Manager Foodpanda Romania.

Potrivit acestuia, cele mai numeroase comenzi plasate de catre romani pe platforma Foodpanda sunt inregistrate vinerea, in timp ce bulgarii si ungurii plaseaza mai multe comenzi de mancare sambata, respectiv duminica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului