Sfaturi culinare

#retete #sfaturi culinare #salate #retete salata

Salata ca fel principal

Salata poate constitui un fel principal vara, in zilele caniculare cand nu vrei sa stai mult langa aragaz sau cand tii dieta. Alege o carne slaba pentru gratar, adauga salata iceberg pentru o textura crocanta si un sos facut in casa, cu plante aromatice si condimente.

Boabe

Foloseste in salate fasole, mazare, linte sau alte boabe care contin proteine si fibre. Astfel de alimente sunt bogate in fier, acid folic si potasiu, au putine grasimi si sunt lipsite de colesterol. In salate, boabele sunt hranitoare si fac preparatul mai consistent.

Cereale

Incearca o salata cu orez brun sau cu paste integrale. Acestea au un gust inedit si pot fi combinate cu succes cu diverse sosuri si legume.

Branza

Branza este un element de baza intr-o salata mare, pregatita ca fel principal. Mozzarella, parmezanul, branza de capra sau feta sunt cateva alegeri istete. Aceste branzeturi au mai putine calorii, sunt aromate si perfecte pentru a garnisi salata sau pentru dressing.

Combinatii reusite pentru salate servite ca fel principal

Pregateste un piept de pui fara piele, rupe-l in fasii si pune-l in castronul de salata. Taie un mango proaspat in felii si pune-l alaturi de pui. Pentru verdeata, foloseste rucola. La aceasta salata se potriveste un sos din suc de lamaie, curry si ulei de masline extravirgin. Serveste salata cu iaurt degresat si putin chimion.

Daca iti plac carnatii, poti crea o salata consistenta pe baza de carnati si verdeata. Foloseste carnati italienesti picanti. Adauga ceapa rosie feliata, mix de salata verde, branza de capra, smochine taiate si frunze de menta. Poti face un dressing din chimion si rodie.

Foloseste resturile dintr-o friptura de vita pentru a manca a doua zi ca fel principal o salata consistenta. Fierbe mazare si pregateste un sos din ulei, otet, mustar si usturoi. Condimenteaza cu sare si piper. Pune intr-un castron un mix de salata verde, adauga mazarea, pune ridichi proaspete si morcovi, adauga carnea si stropeste totul cu sos.

Foto: fitnessmagazine.com
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.