Sfaturi culinare

#dafin #busuioc #condimente #sfaturi culinare #unt #lamaie #pui # retete pui # friptura de pui

Secrete pe care sa le aplici ca sa obtii cea mai buna friptura de pui

Friptura de pui este una dintre cele mai comune tipuri de mancare facute in bucatarie. Daca te-ai saturat insa de pieptul de pui fad, de bucatile uscate de friptura si vrei sa incerci retete noi, invata cateva secrete despre acest preparat.

Pregatirea carnii crude de pui

1. Spala bine carnea si apoi usuc-o cu ajutorul unor prosoape de hartie . Unge carnea cu ulei vegetal si tapeteaza-o cu faina. Astfel, friptura se va rumeni mai frumos.

2. Pieptul de pui nu se bate foarte tare, pentru ca fibrele sa se pastreze intacte. Numai daca reteta cere ca bucata de carne sa fie subtire atunci se pune o presiune mai mare.

3. Daca te-ai saturat de fripturile de pui moi si fara personalitate, fa o friptura crocanta. Pentru acest lucru trebuie doar sa freci carnea cu zeama de lamaie. De asemenea, sucul proaspat al lamaii va impiedica prinderea fripturii de tava.

Tot zeama de lamaie se foloseste la friptura atunci cand aceasta trebuie sa iasa suculenta si frageda.

4. Vinul alb este foarte potrivit pentru fripturile de pui facute la cuptor. Carnea se stropeste odata ce a fost asezata in tava, pentru o aroma deosebita.

5. Fa o marinata pentru a personaliza carnea simpla de pui. Vei obtine o friptura cu totul deosebita daca amesteci plante aromatice cu otet. Poti face o compozitie din piper, dafin etc. In cazul marinatei pentru pui, carnea nu se tine de obicei mai mult de 24 de ore la marinat.

6. Plantele aromatice pot fi utilizate si ca umplutura pentru carnea de pui. Rozmarinul, cimbrul, cuisoarele, dafinul, piperul boabe, menta, toate sunt potrivite pentru pui. In functie de reteta, dupa preparare acestea se indeparteaza sau nu. Tot pentru umplutura se pot folosi untul, usturoiul sau fructele precum merele. O umplutura de mustar, unt si cimbru pusa sub pielea puiului va face un preparat parfumat si gustos.

Pregatirea fripturii de pui

1. Daca alegi sa faci un pui intreg, taie-l numai dupa ce acesta este gata si s-a racit.

2. Cand faci pui la gratar , adauga sare numai dupa ce acesta este gata. Va fi condimentat atat cat trebuie, fara sa risti sa usuci carnea.

3. Nu te rezuma la un simplu piept de pui prajit in tigaie sau facut pe gratar. Incearca retete cu diverse sosuri. Poti face o friptura de pui cu un sos din ceapa, dafin, unt, bulion, patrunjel.



Sursa foto: foodtrip.info/
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului