Sfaturi culinare

#secrete culinare #preparate traditionale #bucatarie elvetiana

Secretele bucatariei elvetiene: preparate traditionale delicioase si usoare

Bucataria elvetiana nu este atat de raspandita precum altele, desi cuprinde o serie de preparate traditionale delicioase. Foarte multe dintre mancarurile specifice bucatariei elvetiene sunt influentate de alte bucatarii vecine, cum ar fi cea italiana, cea franceza si cea germana, insa, cu toate acestea, localnicii stiu sa-si puna amprenta asupra lor, astfel incat sa le confere o nota autentica.

Cele mai multe preparate din bucataria elvetiana se bazeaza pe ingrediente simple, cum ar fi cartofii si produsele lactate, dar se consuma din belsug si ciuperci, spanac, conopida, fasole, carne de vita si de pui si peste proaspat.


Specialitati ale bucatariei elvetiene

Fondue - este un fel de crema de branza, o specialitate pe care orice turist trebuie sa o incerce macar o data daca ajunge pe meleaguri elvetiene. Aceasta supa necesita un grad mare de precizie din partea bucatarului, intrucat doar anumite sortimente de branza trebuie folosite pentru a se obtine consistenta specifica. Alaturi de branza, pentru fondue se folosesc si ingrediente precum vin alb, usturoi si alte condimente. Fondue se consuma cu paine, legume sau carne.



Sursa foto: southeastdairy.org

Rosti - este o miniplacinta de cartofi originara din cantonul Bern, insa in prezent se consuma pe tot teritoriul Elvetiei. Preparatul se obtine din cartofi cruzi sau fierti, dati pe razatoare si prajiti in ulei incins. Uneori se consuma cu mancare de spanac, alteori cu oua ochiuri.


Branzeturile si ciocolata elvetiene, cunoscute pe plan mondial

Branzeturile si ciocolata elvetiene sunt doua dintre produsele cu care aceasta tara se poate mandri pe plan international. Branza Emmental, Gruyere si Vacherin sunt foarte apreciate si sunt folosite din belsug in alte bucatarii internationale, in timp ce sortimentele de ciocolata cu lapte au devenit un brand puternic si sunt considerate de o calitate superioara.



Sursa foto: flickr.com


Bauturi specifice bucatariei elvetiene

Rivella este o bautura tipica bucatariei evetiene. Contine zer de lapte si este foarte apreciata pentru gustul deosebit. Absintul este o bautura alcoolica destul de puternica, pe care elvetienii o consuma la petreceri si de sarbatori, dar de pe mesele lor nu lipsesc nici sortimentele de vin. Pinot Noir si Riesling sunt cele mai apreciate tipuri de vin.

Sursa foto: butlerscheeses.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului