Secretele celor mai bune salate: 6 trucuri care adauga un plus de aroma preparatelor tale!

Sfaturi culinare

#salata #retete salata #cum sa faci salata #dressing salata

Secretele celor mai bune salate: 6 trucuri care adauga un plus de aroma preparatelor tale!

Te-ai plictisit de salatele tale obisnuite? Vrei sa transformi o salata banala intr-un rasfat culinar in toata regula? Atunci trebuie sa stii ca este suficient sa cunosti cateva trucuri folosite chiar si de cei mai cunoscuti bucatari din lume.

1. Foloseste intotdeauna o centrifuga pentru salata

Pentru salatele pregatite cu frunze (salata verde, rucola, spanac, sfecla etc), este important sa folosesti o centrifuga. Aceasta ustensila de bucatarie va elimina apa in exces, astfel ca frunzele vor ramane crocante si fresh in salata.

2. Combina texturile ingredientelor

O salata va fi cu adevarat fabuloasa daca folosesti ingrediente cu texturi diferite. De exemplu, in aceeasi salata poti combina putina branza feta sfaramata sau taiata cubulete, impreuna cu nuci, bucati de migdale sau crutoane.

3. Incearca arome cat mai variate

Atunci cand vrei sa obtii o salata cu adevarat fabuloasa, care sa-ti incante papilele gustative si sa-ti ofere o experienta culinara desavarsita, este important sa creezi un melanj de arome cat mai variate. Astfel, pe langa dressingul de baza din suc de lamaie, poti adauga si un catel de usturoi, putin ardei iute, capere si masline.

4. Serveste salata intr-un mod deosebit

Gustul unei salate va fi intotdeauna mai bun, daca preparatul final are o prezentare de nota 10. Asadar, renunta la clasicul bol din portelan atunci cand asezi salata pe masa si incerca un mod diferit de prezentare. De exemplu, poti pune salata in chifle, in pahare, intr-un pepene galben, intre felii de fructe sau in cornete de inghetata.

5. Fii creativa cu dressingul

Dressingul unei salate este ca sosul pentru pizza: fara el, preparatul ar fi sec si lipsit de aroma, cu el, preparatul dobandeste un gust exploziv, proaspat, aromat si savuros. Clasicul dressing din ulei si suc de lamaie va ramane baza unei salate bune, dar daca vrei ceva exceptional, poti incerca un dressing pe baza de iaurt si menta, suc de portocale si mustar sau chefir si maioneza. Pentru o salata de exceptie, trebuie sa dozezi cu atentie dressingul. Prea mult sos poate face ca salata sa se inmoaie si sa isi piarda din volum.

6. Adauga ingredientele sensibile la final

Vrei sa razi parmezan sau un alt tip de branza veche in salata? Cu siguranta va da un gust mult mai bun preparatului tau, dar un astfel de ingredient trebuie adaugat imediat inainte de servire. Daca il adaugi prea devreme, va absorbi lichid din salata si isi va pierde din textura si gust.

Foto: luxirare.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete