Sfaturi culinare

#slow cooker #gatit #secrete #secretul gatitului

Secretele gatitului in oala slow cooker

Oala slow cooker a devenit in ultimii ani una dintre cele mai apreciate ustensile pentru bucataresele care isi doresc sa obtina preparate culinare gustoase, cu efort minim. Dupa cum ii spune si numele, aceasta oala iti gateste mancarea foarte incet, pe parcursul a cateva ore, dar pentru a te bucura de mancaruri cu adevarat savuroase, trebuie sa stii cateva secrete.

1. Foloseste condimente cu moderatie

Condimentele pe care le folosesti de obicei pentru a da gust mancarurilor ar trebui folosite cu moderatie in oala slow cooker, deoarece in caz contrar ar oferi un gust mult prea pregnant.

2. Foloseste mai putina apa

Intr-un slow cooker, nu este nevoie sa adaugi apa pe masura ce aceasta se evapora, asa cum se intampla in cazul mancarurilor obisnuite. Motivul: in slow cooker vaporii de apa nu se risipesc, ci fragezesc alimentele atat cat trebuie. Pentru a obtine preparate delicioase, este bine sa folosesti doar jumatate din cantitatea de apa pe care ai adauga-o in mod normal intr-o oala.

3. Nu ridica des capacul

Chiar daca esti tentata sa ridici capacul oalei slow cooker, pentru a vedea in ce stadiu este mancarea, cel mai bine ar fi sa eviti acest gest, intrucat aburii se risipesc rapid, iar temperatura poate sa scada.

4. Asaza carnea la baza si legumele deasupra

Daca vrei sa prepari o mancare cu legume si carne, cel mai bine ar fi sa asezi bucatile de pui, porc, vita sau miel la baza, iar deasupra sa asezi legumele. De obicei, alimentele care necesita un timp mai lung de preparare ar trebui asezate la baza oalei slow cooker.

5. Seteaza oala sa gateasca noaptea sau cand esti la serviciu

Deoarece timpul pentru prepararea mancarurilor este indelungat, cel mai bine ar fi sa setezi oala slow cooker sa gateasca noaptea sau cat timp esti la serviciu. In acest fel, dimineata sau cand te intorci acasa poti gasi pe aragaz o mancare calda, gustoasa si sanatoasa.

6. Citeste instructiunile de gatire

Fiecare oala slow cooker vine cu un manual in care gasesti informatii pretioase despre felul in care ar trebui sa gatesti preparatele, iar secretul preparatelor perfecte consta in respectarea temperaturilor indicate.

Sursa foto: allfreeslowcookerrecipes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare