Foloseste cartofii potriviti
Aluatul pentru galuste cu prune este cel care da cele mai multe batai de cap gospodinelor. Primul secret in obtinerea unui aluat perfect este legat de cartofi. Potrivit gospodinelor, cartofii rosii sunt cei mai buni pentru acest desert, intrucat ajuta la legarea aluatului si la obtinerea unei consistente elastice, usor manevrabile a acestuia.
Fierbe cartofii in coaja
Fierbe cartofii in coaja, in apa cu sare. Fierberea in coaja pastreaza gustul cartofilor si le ofera o consistenta numai buna pentru obtinerea unui aluat elastic si omogen.
Foloseste mix de faina si gris
Principalele ingrediente in prepararea aluatului pentru galuste cu prune sunt cartofii, ouale si faina, insa specialistii sustin ca daca inlocuiesti jumatate din cantitatea de faina cu gris, vei obtine un aluat mai pufos si mai putin lipicios.
Prepara aluatul cand cartofii s-au racit
Una dintre cele mai mari greseli pe care le fac gospodinele in prepararea galustelor cu prune consta in prepararea aluatului cu cartofi inca aburinzi. Compozitia tinde sa iasa prea moale si pentru multe gospodine devine tentant sa suplimenteze cantitatea de faina, pentru a "lega" aluatul, situatie in care galustele vor iesi prea tari. Daca ai grija sa prepari aluatul atunci cand cartofii sunt calduti sau reci, vei evita aceasta consecinta neplacuta in bucatarie.
Aromatizeaza si inmoaie prunele
Daca vrei sa obtii o consistenta perfecta si un gust senzational al prunelor, pune-le timp de 30 de minute intr-un bol acoperit cu zahar brun, scortisoara si vanilie si lasa-le sa-si imbine aromele si sa se inmoaie.
Fierbe corect galustele
Cel mai simplu mod de a-ti da seama atunci cand galustele sunt fierte este sa le urmaresti cu atentie. Umple pe jumatate o cratita suficient de inalta cu apa si adauga 1/2 lingurita de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca bine, adauga galustele rand pe rand, fara a le aglomera. Sunt gata in momentul in care se ridica singure la suprafata.
Sursa foto: bien.hu