Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #secrete #galuste #galuste cu prune

Secretele prepararii galustelor cu prune. Cum sa-ti iasa ca la carte

Pe masura ce vara se sfarseste, iar tarabele din piete abunda in fructe tomnatice, galustele cu prune incep sa-si faca loc prin meniul si preferintele culinare ale fiecarei familii in parte. Desi par simplu de facut, multe gospodine evita sa le prepare acasa, fie din cauza ca le ies prea tari, fie prea moi sau fara gust. Iata cateva secrete ale prepararii acestui desert, astfel incat sa nu ai parte de surprize neplacute in bucatarie!

Foloseste cartofii potriviti

Aluatul pentru galuste cu prune este cel care da cele mai multe batai de cap gospodinelor. Primul secret in obtinerea unui aluat perfect este legat de cartofi. Potrivit gospodinelor, cartofii rosii sunt cei mai buni pentru acest desert, intrucat ajuta la legarea aluatului si la obtinerea unei consistente elastice, usor manevrabile a acestuia.

Fierbe cartofii in coaja

Fierbe cartofii in coaja, in apa cu sare. Fierberea in coaja pastreaza gustul cartofilor si le ofera o consistenta numai buna pentru obtinerea unui aluat elastic si omogen.

Foloseste mix de faina si gris

Principalele ingrediente in prepararea aluatului pentru galuste cu prune sunt cartofii, ouale si faina, insa specialistii sustin ca daca inlocuiesti jumatate din cantitatea de faina cu gris, vei obtine un aluat mai pufos si mai putin lipicios.

Prepara aluatul cand cartofii s-au racit

Una dintre cele mai mari greseli pe care le fac gospodinele in prepararea galustelor cu prune consta in prepararea aluatului cu cartofi inca aburinzi. Compozitia tinde sa iasa prea moale si pentru multe gospodine devine tentant sa suplimenteze cantitatea de faina, pentru a "lega" aluatul, situatie in care galustele vor iesi prea tari. Daca ai grija sa prepari aluatul atunci cand cartofii sunt calduti sau reci, vei evita aceasta consecinta neplacuta in bucatarie.

Aromatizeaza si inmoaie prunele

Daca vrei sa obtii o consistenta perfecta si un gust senzational al prunelor, pune-le timp de 30 de minute intr-un bol acoperit cu zahar brun, scortisoara si vanilie si lasa-le sa-si imbine aromele si sa se inmoaie.

Fierbe corect galustele

Cel mai simplu mod de a-ti da seama atunci cand galustele sunt fierte este sa le urmaresti cu atentie. Umple pe jumatate o cratita suficient de inalta cu apa si adauga 1/2 lingurita de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca bine, adauga galustele rand pe rand, fara a le aglomera. Sunt gata in momentul in care se ridica singure la suprafata.

Sursa foto: bien.hu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete