Secretele unei cine fabuloase de Ziua Indragostitilor: 3 trucuri pentru o masa afrodiziaca de neuitat

Sfaturi culinare

#cina #cina romantica #sfaturi culinare #ziua indragostitilor #sfaturi #secrete #cina afrodiziaca

Secretele unei cine fabuloase de Ziua Indragostitilor: 3 trucuri pentru o masa afrodiziaca de neuitat

Ziua Indragostitilor este un prilej numai bun pentru a-ti pune in valoare talentele culinare si a-ti impresiona partenerul de cuplu cu o cina fabuloasa, afrodiziaca si plina de pasiune. Ce poti gati pentru o cina romantica si cum trebuie sa pregatesti atmosfera pentru seara in doi, poti afla doar de la noi.
 

1. Pregateste ambianta necesara pentru o cina reusita de Ziua Indragostitilor

Cina de Valentine's Day trebuie sa fie cu totul si cu totul speciala, de aceea este foarte important sa pregatesti in detaliu cadrul in care se va desfasura. Ai nevoie de o incapere bine aerisita si de un parfum subtil de vanilie si scortisoara. Cele doua arome au efect afrodiziac si trezesc simturile, astfel ca retetele preparate cu drag vor avea un gust si mai intens.

Lumina difuza si muzica ambientala sunt alte detalii importante ale cinei de Ziua Indragostilor, deoarece cresc pofta de mancare si ofera o ambianta luxoasa, senzuala.

2. Alege cu grija bautura

De Ziua Indragostitilor, de pe masa romantica nu trebuie sa va lipseasca bautura alcoolica. Pana la urma sarbatoriti dragostea, asa ca ce poate fi mai potrivit daca nu un pahar de vin rosu de calitate sau o sampanie proaspat scoasa de la frigider?

3. Prepara o mancare rafinata

De Valentine's Day, mancarea trebuie sa aiba un efect afrodiziac, pentru a se diferentia de preparatele obisnuite. Poti deschide cina cu un aperitiv usor si aromat, pe baza de avocado, legume proaspete cu busuioc, salata de creveti, somon afumat sau salata de rucola cu parmezan.

Pentru felul principal, poti alege un preparat afrodiziac pe baza de sparanghel, scoici, paste cu fructe de mare, carpaccio de vita sau ton proaspat. Secretul unei cine fabuloase de Ziua Indragostititilor sta in aroma pe care reusesti sa o oferi preparatului. Astfel, este indicat sa folosesti condimente picante, dulci, acrisoare sau amarui, insa poti face si combinatii deosebite de carne cu sos de portocale sau legume cu nuci.

Pentru desertul romantic, poti pregati un cheesecake cu fructe de padure, inghetata de vanilie cu nuci si miere, jeleu de rodie sau moelleux au chocolat.

Sursa foto: idiva.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.