Sfaturi culinare

#retete #cocktail #sfaturi culinare #retete cocktail

Secretele unor cocktailuri reusite la tine in bucatarie

Cateva cocktailuri, din cand in cand, pregatite la tine in bucatarie, par o solutie seducatoare, mai ales cand ai musafiri. Cu toate acestea, cand trebuie sa treci la fapta, ideea de a face cocktailuri reusite ca cele realizate de barmanii profesionisti pare imposibil de realizat. Secretul unui cocktail de succes sta in cateva elemente simple.

Investeste in bauturi de calitate

Renunta sa mai cumperi bauturi alcoolice din supermarketuri pentru ca multe dintre ele sunt slabe calitativ si la preturi relativ mari. Cumpara bauturi alcoolice din saloanele de vinuri si din magazinele de specialitate. In strainatate gasesti produse mai bune decat in Romania in ceea ce priveste tipuri de bauturi precum Martini, limoncello, votca etc.

Cumpara un set pentru cocktail

In loc sa-l faci cadou cuiva, cumpara pentru tine un set de cocktail. Acesta costa 100-150 lei si contine, de obicei, un shaker, cleste pentru gheata, pahar gradat, sita pentru cocktail.

Foloseste ingrediente proaspete

In compozitia cocktailurilor ai nevoie adesea de sucuri si siropuri pe care le gasesti in comert. In loc sa le cumperi, pregateste-le in casa. Sucurile naturale de fructe sunt de preferat. Produsele din comert au aditivi care schimba gustul bauturii, iar cocktailul tau nu va mai parea atat de proaspat.

Masoara cu atentie ingredientele

Un cocktail contine cantitati mici din diverse bauturi, de aceea este important sa respeti reteta. Nu turna niciodata o cantitate din ochi, deoarece se va distruge echilibrul subtil al acelei combinatii si, prin urmare, bautura finala va fi ratata.

Pregateste paharul

Nimeni nu are acasa o multime de seturi de pahare pentru tipuri diferite de cocktailuri. Prin urmare, tot ce ai de facut este sa cumperi cateva pahare aspectuoase si sa le pregatesti pentru bautura. Este important ca la retetele cu bauturi care se servesc reci sa racesti si tu paharul inainte.

La retetele cu preparate calde, paharul poate fi incalzit inainte de a turna. Este un detaliu care pare lipsit de importanta. In realitate, insa, un pahar racit sau incalzit asigura o bautura perfecta, consumata la temperatura potrivita de la inceput la sfarsit. Dupa ce-i schimbi temperatura, sterge-l bine ca sa elimini urmele de umezeala.

Foto: promo-wholesale.com
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.