Sfaturi culinare

#preparare cartofi prajiti #cartofi prajiti #cartofi #sfaturi culinare

Secretul celor mai gustosi cartofi prajiti. Asa ii vei face mereu de acum!

Cartofii prajiti! Cui nu ii plac? Nu sunt ei cel mai sanatos preparat, dar daca tot iti permiti un asemenea pacat, atunci e cazul sa o faci cat mai bine cu putinta. Iata reteta celor mai gustosi cartofi prajiti!

Ai nevoie de patru cartofi mari, foarte bine spalati. Daca sunt cartofi noi, atunci lasa-le pielita subtire, nu o elimina. In schimb, daca ai la indemana doar cartofi vechi, curata-le coaja. Iti mai trebuie ulei pentru prajit si sare mare, grujoasa.

Taie cartofii pai si pune-i intr-o oala cu apa rece. Pune la fiert o oala cu apa in care ai pus o lingura de sare. Cand clocoteste, pune cartofii in apa fierbinte si lasa-i pana incep sa se inmoaie. In jur de 5 minute. Varsa cartofii intr-o strecuratoare si lasa-i sa se raceasca. Baga-i in congelator aproximativ o ora.

Pune ulei intr-o tigaie si incinge-l la 120 de grade, apoi prajeste pe rand cartofii pana prind o pojghita aurie. Cand i-ai terminat de prajit si s-au racit, incinge iar uleiul, de data aceasta mai mult, la 180 de grade, si prajeste cartofii din nou, pe rand, pana devin usor maronii si foarte crocanti.

Scoate-i intr-un vas in care ai asezat un servet din hartie pentru a absorbi surplusul de ulei. Apoi, sareaza-i, dupa gust. Poti presara peste ei parmezan.

Sursa foto: mustardwithmutton.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare