Sfaturi culinare

#rosii #cafea #ceapa #frigider #sfaturi culinare #cartofi #miere #pepene #alimente #schimbare gust #ulei gatit

Secretul gustului desavarsit: 7 alimente care isi schimba aroma cand sunt tinute in frigider

Te-ai obisnuit sa pastrezi in frigider majoritatea alimentelor, pentru a te putea bucura de gustul lor chiar si peste cateva zile? Procedezi foarte bine, intrucat tempratura scazuta din frigider incetineste procesul de alterare, insa in anumite cazuri ar fi mai bine daca ai pastra produsele pe balcon, in debara sau intr-un alt spatiu racoros. Motivul: in frigider li se schimba gustul.

1. Rosiile

Rosiile, atat cele proaspat culese din gradina, cat si cele din comert, isi pastreaza mai bine gustul atunci cand sunt tinute la temperatura camerei. In frigider, rosiile isi schimba usor textura, devin mai fainoase, iar aroma incepe sa se atenueze.

2. Ceapa

Nici ceapa nu va mai avea acelasi gust daca o tii in frigider. Temperatura foarte scazuta ii schimba aroma si vei putea observa imediat acest lucru, daca o tai. Mirosul va fi cel de ceapa inghetata sau usor alterata.

3. Cartofii

Cartofii si temperaturile scazute nu se impaca prea bine. Dupa cum stii, cartoful este o leguma plina de amidon, dar sub actiunea frigului, acest compus se transforma usor, usor in zahar si grabeste procesul de alterare. Astfel, atunci cand tai cartofii tinuti in frigider, vei observa ca se innegresc mult mai repede sau ca au deja pete negre. In plus, atunci cand in gatesti se vor inmuia mult mai repede si isi vor pierde din aroma.

4. Mierea

Daca vrei sa te bucuri timp indelungat de mierea dulce, fina si fluida, ar trebui sa o depozitezi intr-un dulap, nicidecum in frigider. La temperaturi scazute, mierea isi schimba textura, se zahariseste si se intareste. Pe deasupra, nu va mai avea acelasi gust ca la inceput.

5. Pepenele

Intotdeauna este bine sa cumperi un pepene mai mic, pe care il poti consuma rapid, decat sa cumperi unul mare, pe care il tii chiar si 2-3 zile in frigider. Sigur ca este mai racoritor cand il scoti din frigider, insa isi pierde foarte multe substante antioxidante, se inmoaie, isi schimba culoarea si textura, iar gustul nu mai este atat de dulce.

6. Uleiul de gatit

Uleiul pentru gatit nu este menit a fi tinut in frigider, intrucat isi schimba atat textura, cat si aroma. Pastreaza-l la temperatura camerei, daca vrei sa te bucuri mult timp de acum incolo de gustul sau intact.

7. Cafeaua si ierburile aromatice

Nu in ultimul rand, ar trebui sa eviti depozitarea in frigider a cafelei si a ierburilor aromatice. Aceste ingrediente actioneaza ca un burete si absorb mirosurile alimentelor din preajma, de aceea vei simti ca au un gust ciudat sau ca nu mai au gust deloc.

Sursa foto: fitsugar.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare