Sfaturi culinare

# trucuri pepene # pepene copt #pepene

Secretul pepenului perfect. Cum stim daca este copt

 

Ce poate fi mai bun, intr-o zi de vara, decat un penene dulce si rece? Aproape ca nu rivalizeaza cu nimic. Pietele sau unt pline, asa ca cel mai bine este sa stii cum sa-ti alegi fructul copt. Este neplacut sa ajungi acasa si sa constati ca pepenele este trecut.

Exista cateva secrete cu ajutorul carora poti alege un pepene de nota 10. Fie ca-l cumperi din piata, fie ca il ai la tine in gradina.

Pepenii din piata

1. Cel mai bun mod de a verifica un pepene daca este bun sau nu este cel al sunetului. Un pepene verde copt, ciocanit cu dosul degetelor, asa cum ai bate la usa, scoate un sunet grav, cu ecou, altfel spus suna a gol.

Un pepene crud suna a plin, sec! Metoda poate fi aplicata cu succes, evident, si la pepenii din gradina.

2. Pepenii verzi cruzi au o culoare verde vibranta, adesea cu o tenta prafoasa din cauza pruinei (strat fin cu aspect ceros care acopera ca o bruma suprafața unor fructe). Pepenii copti au o tenta mata, cerata.

Pepenii din gradina

1. In locul de prindere al coditei de fruct se formeaza un cerc ce seamana cu o linie de sudura. La pepenii copti, aceasta linie este macar partial de culoare bruna. Daca este verde complat, atunci e clar ca pepenele e inca crud.

2. Pa partea opusa locului unde pepenele se prinde de vrej creste un carcel. Daca acel carcel este uscat, atunci pepenele este copt.

3. Partea inferioara, adica cea care sta in pamant, a unui pepene verde copt este alb-crem, la soiurile cu samburi si galben-auriu, la soiurile fara samburi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete