Sfaturi culinare

#prune #fructe de padure #fructe congelate #congelare fructe # fructe congelator

Sfaturi pentru conservarea corecta a fructelor la congelator

Suntem in anotimpul in care ne bucuram de cea mai bogata recolta de fructe, dar nu trebuie sa uitam ca vara este pe sfarsite si ca, in curand, vom duce dorul fructelor de padure, capsunelor, piersicilor... Pentru a te bucura de aroma lor tot anul, le poti conserva prin inghetare. Iata cateva trucuri pentru a le congela in conditii optime!


Imparte-le in cat mai multe portii

Nu congela fructele punand toata cantitatea pe care o ai la dispozitie intr-un singur ambalaj. Chiar daca ai o cantitate mai mare din acelasi tip de fructe, este indicat sa o portionezi in mai multe pungi, in functie de preparatele la care le vei folosi ulterior sau de modul in care le vei consuma. De exemplu, daca ai de gand sa folosesti o parte din afine pentru o tarta, atunci ambaleaza exact cantitatea necesara pentru acest preparat si pune-i o eticheta. Nu uita ca, dupa dezghetare, fructele nu mai pot fi recongelate!

Congeleaza-le intregi!

Cel mai indicat este sa congelezi fructele intregi, in masura in care se poate (prune, afine, zmeura, mure etc.). Pune-le in pungi doar dupa ce sunt bine spalate si uscate. In cazul fructelor de dimensiuni mai mari, spala-le, decojeste-le si taie-le, dar in bucati suficient de mari cat sa nu se dezintegreze la dezghetare.

Foloseste-le si sub forma de cuburi pentru bauturi

Adauga bucatele de fructe (in amestec sau simple) in pungi sau dispozitive pentru cuburi de gheata si bucura-te de gustul lor proaspat tot anul, in cocktailuri diversificate.
 

Congeleaza-le sub forma de suc sau smoothie


Granita este o bautura de vara pe care o poti consuma in orice anotimp, daca ai grija sa congelezi sucul proaspat de la fructele tale favorite. De fiecare data cand ai pofta de granita, scoate un pahar sau o casoleta de suc, las-o sa se dezghete foarte putin, marunteste-l cu ajutorul unei dalti de spart gheata, si bucura-te de gustul ei racoritor si de nutrientii valorosi pentru sanatate.
 

Ataseaza-le etichete cu data congelarii

Fiecare punga pregatita pentru congelare trebuie sa aiba propria eticheta, pe care este indicat sa fie notate denumirea fructelor din interior, dar si data la care au fost conservate. Fructele congelate au, in medie, un termen de valabilitate de 8-12 luni, de aceea, este indicat sa stii exact data la care au
fost conservate.

Alege doar fructe care pot fi congelate

Din pacate, nu toate fructele isi pastreaza gustul, prospetimea si textura prin congelare. De exemplu, specialistii sustin ca merele, grepfrutul, strugurii, lamaile, lime-urile sau portocalele nu ar trebui conservate prin aceasta metoda. Sunt foarte apoase si tind sa se dezintegreze rapid dupa decongelare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare