Sfaturi culinare

#carne laborator #singapore

Singapore a aprobat comercializarea carnii produse in laborator

Singapore este prima tara din lume care aproba comercializarea de carne produsa in laborator. Carnea este dezvotata de start-upul american Eat Just, care creste in laborator carne de pui.

 

Firma producatoare sustine ca este o asa-numita "carne curata" care nu provine de la animale sacrificate.

Tot mai multe persoane isi indreapta atentia catre un stil de viata sanatos, care nu include carne, fie pentru sanatate fie pentru bunastarea animalelor si a mediului inconjurator. Din acest motiv, cererea pentru alternative din carne este in crestere.

In prezent exista mai multe optiuni care sunt alternative pentru carne, care sunt create pe baza de plante din soia, mazare sau cereale.

Cu toate acestea, “carnea curata”, care este crescuta in laborator din celule este inca in stadiu incipien de dezvoltare. Compania sustine ca in prima faza carnea curata va fi vanduta sub forma de nuggets de pui si se estimeaza ca fiecare nugget va costa 50 de dolari.

"Prima aprobare din lume pentru carnea de calitate ridicata creata pe baza unor celule animale pentru consumul uman deschide calea pentru lansarea comerciala la scara larga in Singapore", a informat firma Eat Just intr-un comunicat dat publicitatii miercuri, 2 decembrie, potrivit newsweek.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare