Sfaturi culinare

#retete #supe # retete toamna #mancare hranitoare

Supe si mancaruri hranitoare de toamna

Toamna este vremea sa faci cateva schimbari in meniu, inlocuind mancarea rece si usoara cu preparate hranitoare. Poti face supe cremoase cu legume sau mancaruri la cuptor, satioase, dar si sanatoase.

Supe din legume de toamna

Foloseste alimentele specifice sezonului pentru o mancare sanatoasa si gustoasa. Poti face supe creme de morcovi. Acestea sunt atat pe gustul copiilor, cat si al adultilor. Soteaza niste ceapa in ulei de masline, adauga cativa cartofi dulci, ghimbir si morcovi. Dupa ce legumele s-au fiert bine, pune-le in blender si fa un piure. Adauga sare, piper si serveste cu smantana. Un astfel de preparat are mai putin de 120 de calorii, contine fibre si proteine, fiind gustos si hranitor. Incearca o supa crema de morcovi.

Rosiile folosite toata vara iti pot fi de folos si in perioada rece, pentru supe calde, cremoase. Foloseste in continuare usturoi, cimbru si busuioc. Adauga ceapa si paste de tomate la rosiile proaspete si serveste supa calda de rosii.

Piure de cartofi si telina

Uneori, intr-o zi friguroasa de toamna tot ce ai nevoie este un preparat cremos, usor de digerat. Un piure este pe placul oricui si poate fi servit chiar si simplu, fiind hranitor si foarte gustos. Foloseste legumele de toamna pentru un piure aromat. Incearca o reteta de piure din cartofi si telina. Preparatul se aromeaza cu usturoi si cimbru. Gratie laptelui si untului, vei obtine un preparat cremos, potrivit chiar si pentru cina.

Tocanita de toamna

Daca nu ai timp sa gatesti zilnic, fa o cratita mare cu tocanita cu legume. Acest fel de mancare poate fi pastrat mai multe zile la frigider, este satios si potrivit ca fel principal. Poti servi tocanita calda ca atare sau cu o salata sau un piure. Tocanita de legume de toamna este un amestec de dovlecei, ciuperci, ceapa, morcovi, telina, rosii, porumb si fasole.

Peste la cuptor cu legume si carnati

Pestele poate fi preparat pe toata perioada anului, iar toamna acesta se poate combina cu legume satioase precum fasolea si chiar cu alte preparate din carne. Incearca o reteta de cod cu fasole si carnati.

Foto: forward.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare