Sfaturi culinare

#ustensile necesare bucatarie #vsae ceramica #tocatoare #oale #bucatarie #cutite #tacamuri #ustensile bucatarie

Te-ai mutat la casa noua? Ce nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie

Te-ai mutat la casa noua sau urmeaza sa te muti in curand? Atunci trebuie sa te asiguri ca ai tot ce iti trebuie in bucatarie, mai ales daca obisnuiesti sa gatesti sau pur si simplu iti place sa mananci in confortul propriei locuinte. Iata care sunt obiectele indispensabile din orice bucatarie.

Farfurii si castroane

De la farfurii intinse, pana la farfurii adanci si castroane, cu siguranta vei avea nevoie de toate, inca din prima zi. Asigura-te ca ai suficiente inca din momentul in care te muti.

Cani, pahare si cesti de cafea

Un set de pahare de apa, unul de vin, un set de cesti de cafea si cateva cani, sunt indispensabile din orice casa. Pe parcurs, vei avea timp sa-ti achizitionezi diverse seturi de pahare pentru bauturi rafinate.

Tacamuri

Tacamurile sunt indispensabile din orice locuinta, chiar daca nu iti place sa gatesti. Asigura-te ca ai un set complet de furculite, linguri, lingurite si cutite. Opteaza pentru unele de calitate, care sa nu se deterioreze rapid. Daca obisnuiesti sa ai invitati la masa si iti place sa ii rasfeti cu delicii culinare, nu uita sa achizitionezi si tacamuri speciale precum: cutit si furculita pentru peste, furculita pentru salate sau lingurite pentru caviar.

Cutite profesionale si tocator

Un tocator si un set de cutite profesionale sunt utile in orice bucatarie, fie ca obisnuiesti sa gatesti zilnic sau sa prepari o salata. Opteaza pentru cutitele din inox, deoarece acestea sunt cele mai eficiente si mai rezistente in timp. Poti cumpara setul de cutite Grunberg. Acesta este format din: un cutit universal, un cutit profesional, un cutit pentru paine, un cutit pentru fructe, un cutit pentru decojit, un cutit pentru dezosat si un tocator din plastic. Intregul set costa doar 42 de lei si poate fi achizitionat de aici!

Tigai si oale de diferite dimensiuni

Fie ca prajesti un ou sau fierbi paste, ori preferi sa prepari mancaruri mai complexe, este important sa ai in casa tigai si oale de diferite dimensiuni. Chiar daca la inceput crezi ca nu vei avea nevoie de mai mult de doua tigai si doua oale, vei observa pe parcurs ca vei avea nevoie de mai multe.

Vase ceramice pentru cuptor

Iti place sa prepari prajituri, placinte si alte delicatese la cuptor? Atunci ai nevoie de vase ceramice pentru cuptor. Vasele ceramice sunt cele mai bune in bucatarie, deoarece sunt anti-bacteriane, nu retin mirosurile si nu interactioneaza chimic cu alimentele. In plus sunt rezistente la temperaturi foarte inalte si sunt potrivite atat pentru cuptoarele clasice cat si pentru cele electrice sau chiar pentru cuptorul cu microunde. Un astfel de vas are dimensiunile de 25.5×19.7×5.5cm, vine in diverse culori, si costa doar 52 de lei. Le poti achizitiona de aici!

Aparat de tocat "anti-lacrimi"

Plangi de fiecare data cand trebuie sa tai ceapa? Avem solutia pentru tine! Un aparat de tocat "anti-lacrimi". Acesta va deveni rapid cel mai bun ajutor al tau, in bucatarie. Nu numai ca taie ceapa si te scuteste de lacrimi, insa este extrem de usor de folosit, si datorita dimensiunilor mici, nu ocupa mult spatiu. In plus, aparatul poate fi folosit si pentru tocarea usturoiului, a legumelor, a ierburilor aromatice si chiar a nucilor, inlocuind astfel robotul de bucatarie. Poti cumpara acum aparatul de tocat "anti-lacrimi" la doar 31 de lei! Il gasesti aici!

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului