Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #carne #termometru de carne #utilizare termometru carne

Termometrul de carne: 4 utilizari noi si practice in bucatarie

Termometrul de carne nu face parte dintre cele mai comune ustensile de bucatarie, fiind un instrument cu care jongleaza mai mult bucatarii profesionisti. Cu toate acestea, este o ustensila mai mult decat utila si necesara, si nu doar pentru a masura temperatura carnii si a-ti da seama cand este gata. Descopera cum poti exploata la maximum termometrul de carne in bucatarie, folosindu-l si in alte scopuri!

1. Masurarea temperaturii apei pentru oua

Ouale fierte moi sunt o provocare chiar si pentru bucatarii profesionisti, daramite pentru un amator. Oricat de mult ai incerca sa masori cu exactitate timpul de fierbere pentru a-ti iesi moi, foarte rar iti ies asa cum vrei - cu galbenusul moale. De acum, iti poti pregati ouale asa cum iti doresti, intrucat termometrul de carne te va ajuta sa masori temepratura apei in care fierb si sa-ti dai seama cand este cazul sa opresti focul.

2. Verificarea painii sau prajiturilor in timpul coacerii

Iti place sa pregatesti checuri, pandispan, cozonac sau paine de casa. Toate bune si frumoase: amesteci ingredientele, framanti aluatul si bagi tavile in cuptor, dar intuitia nu-ti este cea mai buna prietena pentru a-ti da seama cand anume este copt si cand nu, mai ales daca ai un aragaz mai complicat, fara ceas. In acest caz, termometrul de carne te ajuta sa-ti dai seama daca interiorul painii sau pandispanului este sau nu crud. In general, interiorul unui astfel de preparat trebuie sa aiba intre 87 si 94 de grade Celsius atunci cand este facut in interior.

3. Verificarea temperaturii potrivite pentru inghetata

Daca nu ai masina de inghetata, dar iti place sa prepari acest desert in casa, prin metoda clasica, te poti ajuta de termometrul de carne pentru a congela preparatul exact cat trebuie. De exemplu, pentru a evita ca inghetata sa se intareasca doar la suprafata si in interior sa fie apoasa sau moale, foloseste termometrul de carne. Introdu-l in desertul aflat la congelator si vezi cate grade iti indica. In general, inghetata ar trebui sa aiba in jur de -2- - +2 grade Celsius, in functie de cat de cremoasa ti-o doresti.

4. Masurarea temperaturii din frigider

Daca ti s-a stricat termostatul de la frigider si nu stii daca ai temperatura optima in el pentru a-ti conserva alimentele in conditii corespunzatoare, foloseste termometrul de carne. Nu-l introduce si lasa in frigider, pe raft. Masoara temperatura unui lichid - lapte, suc etc. Daca indica intre 0 si 4 grade Celsius, inseamna ca frigiderul tau are temperatura optima.

Sursa foto: pantherlair.sportsblog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare