Sfaturi culinare

#incalzire cartofi prajiti #cartofi prajiti #cartofi

Ti-au ramas cartofi prajiti? Iata cum sa-i reincalzesti pentru a fi deliciosi!

Cei mai buni cartofi prajiti sunt cei proaspeti. Acestia sunt crocanti la exterior si moi in interior. Reincalziti, nu mai au aceeasi textura, deoarece se inmoaie.

 

Exista mai multe metode de reincalzire a cartofilor prajiti. Dintre acestea, una nu este deloc recomandata, iar doua te ajuta sa dai textura dorita cartofilor.

O metoda la indemana, pe care multi o folosesc, este incalzirea in cuptorul cu microunde. Este cea mai simpla metoda, insa cartofii isi pierd textura aceea specifica.

Doua metode de reincalzire a cartofilor, pe care sa le incerci

O metoda simpla de reincalzire a cartofilor este in cuptorul clasic. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si asaza cartofii unii langa altii, astfel incat sa nu se atinga intre ei. Prin coacere, umezeala in exces se evapora si formeaza o crusta crocanta. Timpul de coacere difera in functie de cantitate, dimensiunile cartofilor si tipul de cuptor. Prin urmare verifica-i la fiecare 2-3 minute pentru a nu se arde.

O alta metoda de reincalzire a cartofilor este folosirea unui aparat de facut gofre sau a unui sanwich maker. Incalzese aparatul la cea mai mare temperatura. Adauga o mana de cartofi si inchide aparatul. Cand acestia sunt gata vor prinde o crusta maro-aurie. Nu vor mai avea aceeasi forma, ci una de gofre, insa gustul va fi demential!

O metoda de reincalzire pe care sa NU o incerci niciodata!

Nu repraji cartofii niciodata! Prin cea de-a doua prajire, cartofii absorb si mai multa grasime si devin extrem de calorici, dar pot pica greu si la stomac. De asemenea, prin prajire se elimina toxine din grasime care intra in cartofi, acestia devenind de trei ori mai toxici decat cei prajiti initial, deoarece absorb mult ulei.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare