Sfaturi culinare

#bere #bautura #sfaturi culinare #tipuri de bere

Tipuri de bere pe care sa le servesti la masa

Berea este un insotitor perfect al preparatelor culinare, insa, ca si in cazul vinului, exista cateva reguli care dicteaza alegerea unui anumit tip de bere care va insoti preparatul. de exemplu, asocierea dintre o bere si un preparat cu textura similara trebuie evitata, la fel cum servirea unei beri corpolente, intens aromatizate este catalogata ca fiind gresita.

Iata care sunt cele mai intalnite tipuri de bere si cu ce tip de preparat pot fi asociate.


1. Berea lager

In aceasta categorie intra acele sortimente de bere veche, depozitate in locuri racoroase (cu temperaturi cuprinse intre 3 si 10 grade Celsius), care sunt produse in conditii speciale. Cele mai cunoscute tipuri de bere lager sunt Dortmunder Export, Helles Bock, Maibock, Munich Dunkel, Pilsner, Schwarzbier, Vienna Lager sau American Pale Lagers.

Deoarece aroma sa este una discreta, de malt si hamei, berea lager se serveste alaturi de preparate picante din carne de vita, oaie sau peste.


2. Berea ale

Berile de tip ale au o aroma usor fructata, combinata cu gustul de caramel, fiind beri complexe si alcoolizate ca vinul. Printre cele mai cunoscute beri ale se regasesc Barleywine, Biere de garde, Foreign Style Stout, Russian Imperial Stout, Porte sau Witbier.

Poti servi berea ale alaturi de aperitive reci, sandvisuri consistente, pizza sau mancare mexicana.


3. Berea fructatata

In Belgia, berea fructata are o traditie aparte, fiind asociata cu deserturile usoare sau cu celebrele trufe belgiene.

Nu este deloc gresit daca alegi insa sa bei berea fructata abia la sfarsitul mesei, fara un anumit preparat langa ea.


4. Berea alba

Berea alba se serveste cu preparate delicate, fiind bautura recomandata langa platourile de branzeturi, paste sau legume la gratar.

Regula servirii acestui tip de bere este extrem de simpla: berea alba fiind o bere grea, se va servi intotdeauna alaturi de un preparat usor, light.


5. Berea bruna americana

Berea bruna americana are o aroma puternica de cafea, iar din acest motiv, cele mai multe persoane prefera sa o serveasca dupa masa, fara ca bautura sa insoteasca vreun anumit preparat culinar.



Sursa foto: visitcarlsberg.dk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare