Sfaturi culinare

#retete #gatit #ciuperci #tipuri ciuperci #tipuri ciuperci gatit

Tipuri de ciuperci pentru gatit

Ciupercile sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase legume, iar aceste alimente sunt apreciate de multa vreme de popoarele asiatice. Toamna si primavara constituie cele mai bune perioade pentru a introduce ciupercile in meniu. Studiile arata ca ciupercile ajuta sistemul imunitar si au proprietati benefice in lupta impotriva cancerului.

Iata principalele tipuri de ciuperci pentru gatit:

Ciupercile champignon

Ciupercile champignon sunt unele dintre cele mai intalnite ciuperci comestibile. Cu o palarie rotunda, alba si un picior scurt si gros, ciupercile champignon sunt cultivate in Franta inca din 1700. Aceste ciuperci sunt adesea folosite in bucatarie datorita faptului ca isi mentin bine forma cand sunt gatite. Ciupercile champignon au o aroma delicata, o textura ferma, absorb usor celelalte arome din mancare si isi micsoreaza dimensiunea odata gatite. Aceste ciuperci sunt perfecte pentru aperitive din ciuperci umplute, in paste, tocanite, supe crema, umpluturi de legume prajite etc.

Ciupercile crimini

Ciupercile crimini se curata folosind numai putina apa deoarece au o textura poroasa, foarte absorbanta. Scufundate in apa, ciupercile crimini devin buretoase si neplacute. Adesea, piciorul ciupercii se arunca fiind foarte poros. Ciupercile crimini se folosesc in tocanite, supe de legume, soteuri, sosuri pentru paste, omlete etc. Aceste legume sunt bogate in seleniu, vitaminele B2, B3 si B5, precum si in cupru, potasiu si zinc.

Ciupercile shiitake

Ciupercile shiitake au palarii cafenii, cu un model neregulat de dungi albe, ca niste crestaturi. Ciupercile shiitake contin vitamine si proteine si sunt adesea folosite in preparatele asiatice. Aceste ciuperci se pot servi cu carne de pui, carne de rata, carne de miel, creveti, orez, taitei din orez, in soteuri, supe etc. Este recomandat ca ciupercile shiitake sa fie preparate in vase din otel inoxidabil. Un sos sanatos pentru paste este cel cu ciuperci shiitake, mazare si tofu.

Foto: mushroomcouncil.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului