Sfaturi culinare

# trenduri in gastronomie #gastronomie

Top 5 trenduri in gastronomie

Lumea se schimba, iar noi incercam sa tinem pasul transformarilor. De fapt, intreaga lume se deruleaza – cu bune si cu rele – sub umbrela unui continuu breaking news. Gusturile se schimba si ele. La fel si trendurile in gastronomie. 

Daca te numeri si tu printre cei pasionati de gastronomie si doresti sa-ti incanti papilele gustative experimentand ultimele trenduri in bucatarie, e simplu sa urmezi retetele marilor sefi. Caci, vorba aceea, pofta vine mancand, iar inventivitatea in bucatarie nu are limite!

Sa facem oua… din legume!

Da, ai auzit bine! Unul dintre trendurile culinare pentru anul 2020 este acela ca marile companii din domeniu incearca sa imite textura iaurtului, branzei sau a oualor cu ajutorul fructelor de avocado, pepenelui verde sau chiar a dovleacului. Nu suna chiar asa de rau, nu?

Dulce, dar mai sanatos!

Spunem mereu ca ne-am dori sa eliminam zaharurile din alimentatia noastra. Nu pentru ca nu ne-ar placea, ci pentru ca, pe termen lung, nu fac bine organismului nostru. Exista insa si vesti bune, deoarece se anunta schimbari esentiale si in cazul zaharurilor alternative. Mai exact, cresterea alternativa a siropurilor de fructe – precum cele din rodii, nuca de cocos sau curmale – pot constitui solutii ideale pentru a adauga putina dulceata in retete. De asemenea, spun cunoscatorii in domeniu, se poate inlocui mierea sau melasa cu siropul de amidon sau cu cartoful dulce.

Conopida noastra cea de toate zilele!

Va place conopida? Daca da, atunci avem vesti bune si la acest capitol! In 2019, Uber Eats a raportat o crestere a comenzilor pentru mancaruri pe baza de conopida. Iar trendul pare sa unul ascendent si pentru anul 2020, mai ales ca aceasta leguma este si gustoasa, dar si saraca in calorii si carbohidrati.

Humusul, varianta desert!

Humusul a ajuns sa fie si el unul dintre preparatele-vedeta. Iti place? Daca da, atunci avem vesti bune! Originar din Orientul Mijlociu, hmmusul este de multi ani un preparat iubit peste tot in lume.

Se pare ca anul acesta celebra pasta de naut va avea si variante dulci, cu gust de negresa sau unt de arahide. Asadar, daca iti doresti sa savurezi la maximum acest preparat, te vei putea bucura de gustul lui si ca …desert!

Arpacasul, folosit in cat mai multe preparate

Cine s-ar fi asteptat ca arpacasul, ingredientul principal al colivei, sa fie si el unul dintre preparatele cautate ale lui 2020? Bogat in fibre si satios, poate fi folosit in multe mancaruri: pilaf (in loc de orez), supe, salate, ardei umpluti.

Ce spuneti, v-au surprins trendurile gastronomice pentru 2020 sau va sunt pe plac? Dupa cum vedeti, gastronomia se schimba, gusturile se schimba si ele, insa trebuie sa-i dam Cezarului ce-ai al Cezarului si sa ne inspiram mereu din retetele bucatarilor-sefi pe care ii admiram si care au ridicat gatitul la rang de arta.

Asadar, sa aveti inspiratie in bucatarie si pofta cat cuprinde! Si daca experimentati ceva retete noi, asteptam sa ne dati de veste!

Advertorial

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.