Sfaturi culinare

# bucatarie nordica # bucataria traditionala # experiente culinare unice #experiente culinare #preparate culinare

Traieste si tu o experienta culinara unica ce imbina preparatele romanesti cu influente din bucataria nordica

Ce ai spune de o experienta culinara inedita care imbina bucataria traditional romaneasca cu influente din bucataria nordica? Suna tentant, nu? Intr-o ambianta minimalista, dar in acelasi timp sofisticata, simpla si confortabila, care respecta principiile filozofiei daneze hygge, Solt Dining este un restaurant care imbina stilul new nordic cu bucataria traditionala intr-o maniera sofisticata.

 

Restaurantul Solt Dining ofera o experienta premium casual intr-un spatiu hygge, de inspiratie nordica, in noul centru financiar al Capitalei. Aflat la parterul Hotelului Courtyard Bucharest Floreasca, acesta este o destinatie must try atat pentru turistii de business, cat si pentru cei care vor sa testeze o experienta culinara de exceptie, cu ingrediente locale, premium, reinterpretate intr-o maniera contemporana, neasteptata.

Cele 18 preparate din meniu se bazeaza pe ingrediente locale, cu o calitate premium, si readuc in prim plan bucataria romaneasca, reinterpretata in stil propriu de Chef Alin Berba. Printre ingredientele locale ce se regasesc in meniu se numara porcul de Mangalita, bibilica sau cocoselul de padure, dar si produse cu indicatie geografica protejata, cum ar fi pastravul afumat de Valeputna, telemeaua de Ibanesti si carnatii de Plescoi.

“Bucataria contemporana reprezinta o provocare pentru orice chef, in contextul accesului aproape neingradit la ingrediente si preparate din orice colt al lumii. Tocmai de aceea vad in meniul Solt Dining provocarea unei abordari diferite a unor preparate cunoscute, de la Mangalita cu crumble de carnati de Plescoi si esenta de ardei gras, pana la un desert al copilariei, reinterpretat, cum este orezul cu lapte si mamaliga la gratar. Consider ca ne putem promova tara prin ingrediente locale si cred cu tarie in sloganul Solt Dining – povesti cu mancare locala”, a precizat Chef Alin Berba.

Printre preparatele deja vedeta ale meniului Solt Dining se numara musacaua de vita, cu telina si sos de macris, supa de dovleac cu chipsuri de branza de Horezu, rulada de bibilica umpluta cu varza rosie, praz si telina, in crusta de sare si cu sos de cimbru, iar desertul preferat este cheesecake-ul cu urda, dovleac si sirop de catina.

“Restaurantul nostru se adreseaza segmentului de business, antreprenorilor si celor care locuiesc in zona de nord a Capitalei, dar nu numai. Solt Dining se straduieste sa raspunda atat asteptarilor segmentului de business, cat si calatorului modern de astazi, cosmopolit si cu un gust educat”, a precizat Adrian Adam, General Manager Courtyard Bucharest Floreasca.

Cu o capacitate de 84 de persoane, restaurantul ofera servicii complete – mic dejun, pranz si cina – intr-o maniera flexibila, adaptata nevoilor clientului modern, care calatoreste mult, atat in interes de afaceri, cat si personal. Oferta restaurantului va contine si un business lunch, iar preparatele se vor schimba odata cu fiecare sezon, astfel incat ingredientele sa fie mereu proaspete, respectand filozofia Solt Dining.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.